שלוש שנים אחרי שהתפוצצה הפרשה, מגישה היום פרקליטות מיסוי וכלכלה היום לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב אישום נגד מאיר תורג'מן, סגן ראש עיריית ירושלים דאז, בגין לקיחת שוחד בסך כולל של כ-350,000 ₪, מרמה והפרת אמונים, גניבה בידי מורשה בסך של כ-60,000 ₪ ועבירות מס.
כן נאשמים בפרשה אנשי העסקים משה הבא, דוד בוזגלו ולורנט לוי בגין מתן שוחד; דוד קליינר, עובדו של הבא, נאשם בגין מרמה והפרת אמונים בצוותא עם תורג'מן; ויצחק תורג'מן, בנו של מאיר תורג'מן ויד ימינו, נאשם בגין לקיחת שוחד בצוותא עם אביו. בנוסף, משה הבא נאשם בשיבוש מהלכי משפט.
200,000 שקל הלוואה שלא הוחזרה
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד נתנאל חיים ועו"ד נועה בורנשטיין, בשנת 2013 פעל משה הבא לרכישת "בית הדואר המרכזי" שבירושלים, שהוכרז כמונומנט לשימור מחמיר. במקביל, העניק הבא למאיר תורג'מן ערבות בנקאית לצורך לקיחת הלוואה בסף 200 אלף ₪ שלא הוחזרה עד למועד הפתיחה בחקירה. בתמורה לטובת ההנאה מהבא, פעל תורג'מן לקידום האינטרסים של הבא בפרויקט מלון כורש אשר נבנה בבית הדואר המרכזי.
כך, בין היתר, הפעיל תורג'מן לחץ מסיבי על גורמים בעירייה, בכלל זה גורמים במחלקת השימור, במטרה לאשר מתן היתרי בניה לצורך הכשרתו של המבנה ההיסטורי למלון. כמו כן פעל תורג'מן לבלימת והכשלת האכיפה כנגד עבודות שנעשו שלא כדין עבור הקמת המלון.
בתוך כך, תורג'מן פעל בניגוד עניינים לטובת דוד קליינר, שניהל את פרויקט הקמת מלון כורש מטעמו של משה הבא. קליינר היה חברו הקרוב של תורג'מן מזה שנים רבות ועל כן תורג'מן היה אמור להימנע מלעסוק בענייניו.
בנוסף על פי כתב האישום, הבא פעל לשיבוש החקירה, תוך שיצר מצג שתכליתו להסוות את מודעותו למתן שוחד לתורג'מן. זאת לאחר שהועלו בעיתונות הארצית ובעירייה טענות הנוגעות לקשר שבינו ובין תורג'מן.
גניבת עשרות אלפי שקלים מבית כנסת
עוד על פי כתב האישום, בין השנים 2018-2016 התקיים קשר מושחת של "תן וקח" בין מאיר תורג'מן לאיש העסקים ויזם הנדל"ן דוד בוזגלו, במסגרתו בוזגלו העסיק כביכול את בנו של מאיר, יצחק תורג'מן, ושילם לו משכורת חודשית קבועה והטבות נוספות. העסקתו של יצחק והתשלומים שהועברו לו דרך חשבון הבנק של אשתו של יצחק, היוו גם הם טובת הנאה למאיר תורג'מן. בתמורה, פעלו תורג'מן ובנו לקידום ענייניו של בוזגלו בעיריית ירושלים.
על פי האישום השלישי, מאיר תורג'מן קיבל שוחד מאיש העסקים לורנט לוי אשר הקים מספר עסקים פרטיים באזור כיכר המוזיקה בירושלים. לוי ביצע עבירות בניה בכיכר המוזיקה, שטח ציבורי במרכז העיר, והתנהלו נגדו מספר הליכי אכיפה. על פי האישום, בתמורה לקבלת שוחד מלוי בדמות תווי קניה בסך 91,000 ₪, שיועדו לתרומה, תורג'מן סייע ללוי בקידום עסקיו בכיכר המוזיקה ופעל לעכב את ההליכים הפליליים והאכיפתיים שננקטו נגד לוי ביחס לבנייה הלא חוקית לכאורה שהתבצעה על ידו במקום.
במסגרת האישום הרביעי, מאיר תורג'מן נאשם בגניבה בשל שימוש אישי שלא כדין ב-63,502 ₪ מכספים שהופקדו בקופת בית הכנסת שבו נהג להתפלל, ושאליה הייתה לו גישה בלעדית כגזבר. בנוסף, כמתואר באישום החמישי, תורג'מן נאשם בהשמטת הכנסה בגין כספים שקיבל לכיסו מהשוחד שנתן לו משה הבא ומהכספים שגנב מקופת בית הכנסת.
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
1 דיונים
רפי
תורג'מן אדם ישר לחלוטין
00:42 13.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דן רידר
לא חדש ולא מפתיע. גם כשלמעלה מ - 90% מהג'ובים בעירית ירושלים נתפרו ע"י אסיר לשעבר, למאפיה הכורדית מהקטמונים ה'מסכנים והממורמרים'.
13:52 11.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הדס ש
כ"כ כואב שהחליטו להפיל את מאיר במקרה חודשים ספורים לפני הבחירות לראשות עיריית ירושלים צירוף מקרים מפחיד, איך מורידים יריבים פולטים בשנייה אחת, גם אם בע"ה יזוכה המהלך כבר הצליח
08:41 11.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוף , למה כולם גנבים ?
הדג מסריח מהראש ... כל המדינה מושחתת .
08:35 11.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
ליצמן קיבל כתב אישום מינורי. הפרת אמונים... תורג'מן יקבל: שוחד, מרמה, הפרת אמונים, גניבה ועוד מעט גם יאשימו אותו בבגידה במולדת.... למה? כי הוא תורג'מן ולא ליצמן.... א. עצבני
05:41 11.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירושלים
על פי האישום השלישי, מאיר תורג'מן קיבל שוחד מאיש העסקים לורנט לוי אשר הקים מספר עסקים פרטיים באזור כיכר המוזיקה בירושלים. לוי ביצע עבירות בניה בכיכר המוזיקה, שטח ציבורי במרכז העיר, והתנהלו נגדו מספר הליכי אכיפה. על פי האישום, בתמורה לקבלת שוחד מלוי בדמות תווי קניה בסך 91,000 ₪, שיועדו לתרומה, תורג'מן סייע ללוי בקידום עסקיו בכיכר המוזיקה ופעל לעכב את ההליכים הפליליים והאכיפתיים שננקטו נגד לוי ביחס לבנייה הלא חוקית לכאורה שהתבצעה על ידו במקום.
23:43 06.08.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירו
תוקפן ועילג
18:48 10.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמעון
בתי המשפט השמאלנים לא יכולים לראות איש מזרחי, דתי, ימני ומצליח. ולכן ישר מדביקים לו כתבי אישום מפוברקים. שנים עמדו בראש עיריית ירושלים פקידים שמאלנים וחילוניים ...
בתי המשפט השמאלנים לא יכולים לראות איש מזרחי, דתי, ימני ומצליח. ולכן ישר מדביקים לו כתבי אישום מפוברקים. שנים עמדו בראש עיריית ירושלים פקידים שמאלנים וחילוניים ורק עכשיו פתאום התקשורת והמשטרה ובתי המשפט נזכרים לחפש מי גונב. למה לנו אסור מה שלהם מותר?
המשך 14:50 10.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הרופא של מלך מרוקו
לא צריך לפרט.
14:13 10.06.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר