בית המשפט השלום בירושלים קבע כי שרבין דוד פרטואשרף, יהודי איראני שעלה לפני שש שנים למדינת ישראל וביום שישי האחרון ניסה להיכנס להר הבית, יורחק ממנו לשישים יום.
על פי התיק שנפתח לפרטואשרף, הוא מואשם בהפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו ובהתנהגות העלולה להפר את שלום הציבור.
לטענת המשטרה, פרטואשרף הגיע אל שער הכותנה, אחד משערי הר הבית, וביקש להיכנס אל הר הבית להתפלל במקום תוך שטען כי הוא איראני ומוסלמי. לאחר בדיקה במערכות המשטרה, התברר כי מדובר ביהודי, תושב הרצליה. בעקבות זאת, הוחלט לחקור את פרטואשרף, אך במהלך החקירה הוא סירב לשתף פעולה.
המשטרה דרשה כי מעצרו של פרטואשרף יוארך מכיוון שבשל חוסר שיתוף הפעולה מצידו נדרשות "פעולות חקירה רבות על מנת להגיע לחקר האמת ולשאלה למה המשיב הגיע לעיר העתיקה ורצה להיכנס להתפלל בשטח הר הבית".
המשטרה טענה כי היא מעוניינת לברר לעומק את העניין שבמערכת פרטואשרף עלה כיהודי, למרות שטען כי הוא איראני ומוסלמי.
פרטואשרף הכחיש במהלך הדיון את טענת המשטרה שאמר כי הוא מוסלמי ובא להתפלל בהר הבית. יש לציין כי בדו"ח הפעולה המשטרתי, לא נכתב שפרטואשרף טען כי הוא מוסלמי. על פי הדו"ח: "החשוד הגיע לשער הכותנה ורצה להיכנס לשטח הר הבית. השוטר ביקש מהחשוד להזדהות, אמר שהוא איראני ושמו אשרף".
בית המשפט דחה את בקשת המשטרה להארכת המעצר, וקבע כי פרטואשרף יורחק מהר הבית ומובאותיו למשך 60 יום, וכן כי יפקיד סכום ערבות של 1,500 שקלים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים