התפתחות בפרשת רצח תאיר ראדה ז"ל: הפרקליטות פנתה לעליון היום (רביעי) בבקשה לקבל את התיק הרפואי של א"ק ששמה נקשר בפרשת רצח הנערה תאיר ראדה.

החלטת הפרקליטות באה בעקבות דרישתו של עורך דינו של רומן זדורוב, שהואשם ברצח תאיר, למשפט חוזר: "המשיב מפנה אבצע מאשימה בטענה כי היא זו שרצחה את המנוחה. בין יתר התימוכין השונים לטענתו זו, מפנה המשיב לדברים העולים מהחומר הרפואי שנערך בעניינה של המשיבה".

בשם זדורוב נטען כי בחודש אוגוסט 2014, לאחר אשפוז ממושך של א"ק, אושפזה א"ק בשנית לאחר שאמרה לגורמים המטפלים כי יש לה דחף לרצוח "וכי אף עשתה הכנות לשם כך".

עוד הוסיפו לטעון ולהציג ארבעה מסמכים מתיקה הרפואי של א"ק מבית החולים מזרע בו אושפזה העוסקים במצבה הנפשי, מסמכים שלא היו בידי המשטרה.

מצידה של א"ק נאמר כי לא ברור כיצד הגיעו המסמכים האלו לידי בא כוחו של זדורוב, שכן המסמכים חוסים תחת חיסיון רפואי וכי לא הועברו בהסכמתה.

לכן, על מנת לברר את מצבה הנפשי של א"ק באותו הזמן, הפרלקיטות מבקשת לידיה את תיקה הרפואי של א"ק כדי לקבל את "התמונה המלאה הנוגעת למצבה הרפואי".

עורך דינה של א"ק, עורך דין תומר שוורץ הודיע על הסכמתו לעיון הפרקליטות בתיק הרפואי.

לאור זאת, תמר בורנשטיין, ראש תחום (משפט פלילי) בפרקליטות המדינה, פנתה לשופט מלצר בבית המשפט העליון בבקשה "להורות לבית החולים מזרע להעביר את החומר שבתיקה הרפואי של א"ק".

א"ק נחקרה – הפרקליטות הסתירה

כזכור, בתחילת חודש נובמבר פורסם כי חודש לפני כן נחקרה א"ק במשטרה ומסרה עדות , וכי לדבריו של עו"ד ירום הלוי, עורך דינו של זדורוב, הפרקליטות הסתירה את דבר החקירה.

לדבריו, הפרקליטות "חוטאת לתפקידה" בכך שהסתירה זאת וכי גילה זאת בדרך עקיפה.

כזכור, הלוי הגיש בקשה לעליון למשפט חוזר ובו ראיות חדשות לדבריו השוללות את אפשרות זדורוב לביצוע הרצח, כמו גם טענות חדשות הקושרות דווקא את א.ק לרצח תאיר ז"ל.