אמש עוד נרשמה מערכת יחסים חברית ותקינה בין כחול לבן והליכוד לאחר פגישת ראש הממשלה נתניהו וח"כ בני גנץ, אך היום לאחר המתקפה מצד יאיר לפיד – בליכוד משיבים אש: "פועל להכשלת משלת אחדות לאומית".

בליכוד' אמרו כי ממשלת אחדות היא "הדבר הנכון וההכרחי למדינת ישראל ישראל בעת הזו", וטענו נגד כחול לבן כי הם "שבים ועומדים בסירובם לעסוק בענייני מהות וגוררים את ישראל לקראת ממשלת מיעוט מסוכנת עם המפלגות הערביות".

במפלגה ציינו כי אתמול התקיימו פגישות ברוח טובה. ואמרו כי הם "שבים וקוראים ליו״ר כחול לבן, בני גנץ, להפעיל שיקול דעת, להתנער מגורמים אינטרסנטיים ולהמשיך ולפעול במהירות להקמת ממשלת אחדות לאומית רחבה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לפיד היום בכנסת

אם נתניהו שני ברוטציה, יש ממשלה תוך 48 שעות

בישיבת סיעה הצהריים של כחול לבן, ח"כ יאיר לפיד הוסיף ותקף את ראש הממשלה, כשלדבריו: "נתניהו לא מנסה להקים ממשלה, אנחנו כן. הוא מתעקש על ליצמן וסמוטריץ' וגם שהוא הראשון ברוטציה. הוא רוצה בחירות, אנחנו לעומתו רוצים ממשלה. ממשלה שכחול לבן תוביל והליכוד יהיה שותף מלא. גנץ יהיה ראש הממשלה כי אנחנו ניצחנו". הוא טען כי "ברגע שנתניהו יהיה שני ברוטציה, אפשר להקים ממשלה תוך 48 שעות".

פגישה עניינית, בלי קידום ממשי

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

גנץ, ישיבת סיעת כחול לבן

גנץ פתח ואמר: "אנחנו פותחים בפועל את הפעילות בכנסת ה-22, ונעשה כל מה שצריך שהכנסת תמלא את ימיה. גם בתקופת המעבר הזאת נקדם כל נושא שצריך וניתן. ננהג כסיעת השלטון, כסיעה הגדולה בכנסת ובעלת האחריות הגדולה" דברי יו"ר כחול לבן. "נפגשתי אתמול עם נתניהו, הפגישה הייתה עניינית אבל לא הצלחנו להביא לקידום ממשי, מקווה שיקרה בהמשך".