סוף השבוע האחרון הביא עמו מזג אוויר גשום וסוער עם כמות משקעים יפה שגרמה לשטפונות ולהצפות בנחלי הדרום ולסגירת מסלולים וכבישים, עם זאת, הימים הראשונים של החורף טרם הביאו לעלייה במפלס הכנרת שאף רשם ירידה מזערית.
על פי נתוני רשות המים למרות סוף השבוע החורפי מפלס הכנרת נמדד הבוקר (ראשון) על 211.815-. מדובר בירידה של 1.75 ס"מ מיום חמישי האחרון. ראוי לציין ש- 1ס"מ בכנרת שווה ל- 1.67 מליון קוב.
כזכור, החורף שעבר היה אחד החורפים הגשומים ביותר בעשרות השנים האחרונות, בסופו עלה מפלס הכנרת בכ-3.5 מטרים. בדרך כלל במהלך חודשי הקיץ מאבדת הכנרת כמות משמעותית של מים, וזאת כתוצאה מהתאיידות וזאת בלי קשר לכמות הנשאבת באופן יזום על ידי רשות המים.
אלא שאחרי החורף הטוב שהיה, גם הקיץ הביא עמו בשורות מעולות למפלס הכנרת, כאשר בחודשי הקיץ האחרונים ירדה כמות המים בצורה נמוכה משמעותית מזאת שציפו לה ברשות המים.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
נקודת השיא של מפלס הכנרת הייתה בתחילת חודש יוני האחרון, אז עמד המפלס על 211.18-. בחודשים האחרונים ירד המפלס בכ- 60 ס"מ בלבד, והוא עומד כעת- רגע לפני עונת הגשמים- על 211.79-. ראוי לציין כי למרות הנתון המעודד, לכנרת מלאה חסרים עוד כ- 3 מטרים. בימים אלה התמתנה הירידה במפלס הכנרת והיא קרובה להתייצבות, כאשר ככל שיהיו גשמים תגיע הכנרת להיפוך המגמה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בשיחה לסרוגים, הסביר גורם ברשות המים, את הסיבה לירידה הנמוכה יחסית ואמר כי מדובר "רק ב- 60 ס"מ בשל צמצום השאיבה באופן יזום על ידנו, והמשך כניסת זרימות הנחלים".
עוד נמסר כי "המחסור עדיין גדול" וכי "ושנים טובות כמו שנה שעברה מתרחשות פחות מהשנים השחונות".
מה דעתך בנושא?
10 תגובות
1 דיונים
אני
התחלתם עם שתו לי
05:49 28.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קייק
די ,אפשר להגיד אלחמדאללה יעני תודה לאל על מה שיש, רק תלונות ותלונות,תפסיקו לעשות מצעדי גאווה בירושלים אולי ירד גשם
23:30 27.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טוב
כך שזה לא יותר מדי מפתיע
17:50 27.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יובל
יש הסכם.. ומדי פעם מעבירים לירדנים כמות מים מעבר למוסכם .. שמשמש כאקמול להרגעה
13:45 27.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בני
מצד שני לא ירד הרבה המפלס בקיץ האחרון, אז הכנרת במצב טוב
11:59 27.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המכבי
קשה להם עם כנרת מליאה ועתיד ורוד. אז מספרים סיפורים
11:49 27.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לירון
תחילה בעלי אינטרסים
11:28 27.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מארק
ואם ימצא שאתה צודק, תקבל מדליה
13:48 27.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מכל הלב
אין על דובי גל!!!
11:14 27.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סוסו
הכנרת לעולם לא תהיה מלאה תמיד אתם רשות המים תמציאו תירוצים הכנרת כבר לא מספקת את תושבי הארץ בסה"כ מאפשרת לכם לעשוק את אזרחיה די כבר צריך לפטר את כולכם...
הכנרת לעולם לא תהיה מלאה תמיד אתם רשות המים תמציאו תירוצים הכנרת כבר לא מספקת את תושבי הארץ בסה"כ מאפשרת לכם לעשוק את אזרחיה די כבר צריך לפטר את כולכם יאוכלי חינם
המשך 11:00 27.10.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר