בחמאס הגיבו היום (שישי) לפיגוע הדריסה שנרשם בכניסה ליישוב אלעזר בגוש עציון, ואמרו כי מדובר בתגובה לעליית היהודים ההמונית להר הבית שנרשמה בתחילת השבוע לציון תשעה באב.

"הזעם המתגבר של עמנו ואירועי הדריסה והדקירה הם תגובה לפריצות המתמשכות למסגד אל-אקצא" אמר דובר ארגון הטרור, עבד אל-לטיף קאנוע. "הטרור שמפעילה ישראל בירושלים ובגדה רק יביא לפיצוץ מחדש של האזור בפני הכיבוש".

כאמור, הפיגוע היום מצטרף לפיגוע הדקירה שנרשם אמש בעיר העתיקה בירושלים, במסגרתו אדם אחד נפצע לאחר שנדקר בכתפו על ידי מחבל בשער השלשלת בעיר העתיקה בירושלים. הוא פונה לקבלת טיפול רפואי לאחר שנפצע בפלג גופו העליון. שני המחבלים נוטרלו בירי.

בשבוע שעבר חמאס טענו כי פיגוע הדקירה בגוש עציון שבו נרצח דביר שורק הי"ד היה תגובה לנסיונות ישראל להחיל ריבונות ביהודה ושומרון. "פעולת עציון היא התגובה העוצמתית ביותר על ניסיונות סיפוח הגדה הכבושה לישראל" אמר קאנוע. "החלטת עמנו היא גירוש הכובש מהגדה". עוד ציינו כי "הפיגוע מוכיח כי ישראל נכשלה במניעת ההתנגדות, וכך גם נכשלה מדיניות התיאום הביטחוני בין ישראל לרשות. זוהי ההוכחה שהאינתיפאדה של עמנו בגדה נמשכת וכי הצעירים לא מפסיקים את מאבקם, עד אשר יוסר הכיבוש ויגורשו המתנחלים".