קל וטעים: כך תהפכו שאריות לחם לארוחה

קל וטעים: כך תהפכו שאריות לחם לארוחה

מחפשים דרך לחסל את כל שאריות הלחם? מצאנו עבורכם כמה רעיונות טעימים ומהירים שיעזרו לכם לחסל בכיף את כל השאריות ויספקו גם ארוחות מפנקות בין הניקיונות

1. מתכון לקרוסטיני

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:

לחם/ חלה
4-5 שיני שום כתושות/ אבקת שום
שמן זית
זעתר
פפריקה חריפה או מתוקה
מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור על 200 מעלות.

2. פורסים את הלחם או החלה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ וחותכים כל פרוסה בגודל המועדף עליכם

3. בקערה מערבבים היטב את כל התבלינים עם השום ושמן הזית

4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את פרוסות הלחם ובעזרת מברשת מורחים כמות נדיבה של תערובת התבלינים והשמן על כל פרוסה משני הצדדים

4. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב ויפה

אופן ההגשה: מומלץ להגיש לצד סלט או סתם לאכול כנשנוש לצד מטבלים אהובים


2. מתכון לקרוטונים ביתיים

קחו את כל שאריות הלחם משבת והכינו קרוטונים, שיתחסלו עם מרק נהדר הרבה לפני שתסיימו את הניקיונות. לצפייה במתכון לחצו כאן

קרוטונים שהולכים לצד כל מרק (צילום: שטארסטוק)


3. מתכון לפרנץ' טוסט מתוק

פרנץ טוסט ליום מתוק (צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

1 חלה, פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
8 ביצים גדולות במיוחד
5 כוסות חלב (לא חובה)
3 כפות דבש
1 כף גרידת קליפת תפוז
1 כפית תמצית וניל
להגשה: אבקת סוכר וסירופ מייפל

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מסדרים את פרוסות הלחם בשתי שכבות בתבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ ובגובה 5 ס"מ.

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, החלב, הדבש, גרידת התפוז ותמצית הווניל. יוצקים את התערובת על פרוסות החלה ולוחצים אותן למטה, ומשרים בנוזל במשך 10 דקות.

4. מניחים את כל פרוסות הלחם המצופות בתבנית, לאחר מכן מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה גדולה יותר בעלת שוליים גבוהים.

5. מוסיפים לתבנית הגדולה יותר מים רותחים שיגיעו לגובה של 2.5 ס"מ מהתבנית עם החלות. מכסים את התבנית הגדולה בנייר כסף ומהדקים היטב בקצוות, אך נזהרים שלא ייגע בתכולת התבנית הקטנה יותר.

6. יוצרים 2 חריצים בנייר הכסף כדי לאפשר לאדים לצאת, ואופים במשך 45 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 40-45 דקות נוספות, עד שפרוסות הלחם מקבלות גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.

7. לסיום מפזרים על הפרנץ' טוסט אבקת סוכר דרך מסננת קטנה, חותכים ומגישים בצלחות אישיות עם סירופ מייפל וכדור גלידה


4. מתכון ללחם שום וגבינות 

כנראה שזה הדבר הכי טוב שתוכלו לעשות מכיכר לחם שעוד נותרה לכם,  נשנוש שווה ומהנה שלא לוקח יותר מרבע שעה של הכנה.

לצפייה במתכון לחצו כאן

(צילום: שטארסטוק)

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו