מישל בקוס, הטייס שהטיס את טיסת "אייר פראנס" מישראל שנחטפה לאנטבה ב-1976, הלך היום (שלישי) לעולמו בגיל 95- כך דווח בחדשות 12.
בקוס זכור במיוחד מכך שהתעקש להישאר עם הנוסעים הישראליים שהיו על הטיסה שנחטפה בעקבות תחושת האחריות שחש כלפיהם. למרות שהחוטפים הציעו לשחררו, הצרפתי נשאר עם החטופים הישראליים עד ששוחרר על ידי לוחמי צה"ל במסגרת "מבצע יונתן". בעקבות האירוע הטייס זכה באות אביר לגיון הכבוד, הנחשב כעיטור האזרחי הגבוה ביותר בצרפת, וכן באות הוקרה מראש הממשלה דאז יצחק רבין.
לאורך השנים בקוס המשיך להגיע לישראל פעמים רבות. בשנת 2005 סיפר בראיון לעיתון מעריב כי ביקש לחזור לטוס שבועיים בלבד לאחר החטיפה, ודרש כי טיסתו הראשונה בתפקיד תהיה לישראל. מאז הטייס המשיך להפעיל את הקו מצרפת לנתב"ג בקביעות, עד שפרש לגמלאות בשנת 1982. כמו כן, בקוס נהג להגיע בקביעות לאזכרות לזכרו של יוני נתניהו, אחיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנהרג במסגרת פעולת החילוץ.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
יוני
ממה נפטר ? אולי סתם מת ?
19:05 27.03.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מלמד
מגיע לו כבוד גדול וכל שנה לקיים לו אזכרה.
06:40 27.03.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר