טעים להכיר: כך תהפכו אוזני המן למנה חגיגית ובשרית

טעים להכיר: כך תהפכו אוזני המן למנה חגיגית ובשרית

לקראת פורים המתקרב, סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים לאוזני המן במילוי בשר ופטריות שתשמחו לאמץ לשבת הקרובה וגם לסעודת פורים- תודו לנו אחר כך..

author-image
טעים להכיר: מתכון מיוחד לשבת בהשראת פורים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לאוזני המן במילוי בשר ופטריות

לקראת פורים המתקרב, סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים לאוזני המן במילוי בשר ופטריות שתשמחו לאמץ לשבת הקרובה וגם לסעודת פורים- תודו לנו אחר כך..

מצרכים:
1 רדיד בצל עלים
350 גרם בשר טחון
1 סלסלת פטריות טריות
1 בצל גדול
4 ענפי בצל ירוק
2 כפות צ'ילי מתוק
4 כפות שמן
1/2 כף מלח
קמצוץ פלפל שחור
1 ביצה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 200 מעלות

2. למלית: מפשירים את הבשר הטחון, פורסים לפרוסות את הפטריות, וקוצצים את הבצלים.

3. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות עד למצב שקוף. מוסיפים את הבשר ומקפיצים יחד.

4. מוסיפים למחבת את הפטריות ומתבלים בצ'ילי מתוק מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, ומסירים מהאש.

5. רגע האיחוד: לאחר שהבצק עלים הופשר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה מלבני, אך לא דק מידי.

6. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמלית, סוגרים את הקצוות במרכז (כמו אוזני המן) ומהדקים היטב את נקודות החיבור.

7. מסדרים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל אחד בביצה טרופה, ואופים במשך 25 דקות עד להזהבה

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו