שרת המשפטים איילת שקד, מראשי מפלגת 'הימין החדש', תקפה הערב (ראשון) את יו"ר מפלגת 'חוסן לישראל', הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, ואמרה כי מדובר באיש שעמדותיו הן "פייק ימין".

בשיחה עם אטילה שומפלבי באירוע "הזירה" בקיסריה, אמרה שקד: "הקרב הפוליטי בבחירות האלה יהיה בין הימין החדש בראשות שקד ובנט לשמאל החדש של גנץ, ואנחנו ננצח אותו".

לדבריה: "הימין החדש מהווה גשר בין כל חלקי העם עם אידיאולוגיית ימין מובהקת. כמו שעשינו שינויים מרחיקי לכת במערכות המשפט והחינוך, אנחנו מבקשים את אמון העם להמשיך במהפכות החשובות האלו גם אחרי הבחירות".

את הביקורת לגבי המינויים שלה לבית המשפט העליון, שרת המשפטים הגדירה כ"חלולה" ואמרה כי "אם ממנים שופטים אקטיביסטים זה בסדר ואם ממנים שופטים שמרנים זה לא בסדר?".

שרד סיפרה כי "כשנכנסתי לבית המשפט הוא לא היה מאוזן. שמתי לעצמי כיעד מספק אחת למנות שופטים מקצועיים ומעולים עם תפיסת עולם שמרנית, ואני שמחה שהצלחתי בכך. הייתה לי הזכות הגדולה שבקדנציה שלי התחלפו שישה שופטי עליון. שופטים מצוינים, מקצועיים, והאופי של ביהמ"ש הוא יותר שמרן ממה שהיה לפני כמה שנים".

שקד תקפה את הצביעות משמאל, שאנשיו אפשרו מתקפות חריפות על שופטים שמרנים ולא הגנו עליהם: "הייתה ביקורת מאוד מאוד חריפה משמאל על פסיקות של שופטים שמרנים ואיכשהו לא שמעתי את מגיני בית המשפט שומרים מפני התקפות אלו. ביקורת היא כמובן לגיטימית, אבל לא צריך לדרדר את השיח. חשוב לשמור על ביקורת עניינית".

בהתייחסה ליועץ המשפט לממשלה אמרה שרת המשפטים שקד: "השרים עבדו איתו לאורך השנים ואני בטוחה שכולם יסכימו איתי שמדובר באדם ישר, מקצועי ואחראי, ואני סומכת על שיקול דעתו".