בזמן שלא מעט מוזיקאים נכנעים ללחצי הBDS ומבטלים הופעות בישראל, תמיכה מפתיעה מגיעה מהמוזיקאי האוסטרלי ניק קייב.
קייב שהופיע כבר פעמיים בישראל, עם להקתו "ניק קייב אנד דה באד סידס"- החליט להתייחס היום (ד') באתרו "TheRedHandFiles" לשאלה שקיבל ממעריץ, שביקש לדעת מה עמדתו בנושא ישראל.
"חרם תרבותי על ישראל הוא מעשה פחדני ומביש"
בתשובה למעריץ בחר קייב לפרסם את עמדתו הברורה לגבי החרם התרבותי על ישראל באמצעות תשובה שענה למפיק המוזיקלי בריאן אינו, שניסה לשכנעו לבטל את הופעתו בישראל.
"אני חושב שחרם תרבותי על ישראל הוא מעשה פחדני ומביש" כתב בתשובתו והוסיף "אחת הסיבות שאני מופיע בישראל – לא כי אני תומך באיזושהי ישות פוליטית, אלא כעמדה עקרונית נגד מי שמנסה לפעול בבריונות, לבייש ולהשתיק מוזיקאים".
"ישראל היא דמוקרטיה אמיתית"
קייב הדגיש במכתבו כי גם הוא לא תומך בממשלה הנוכחית של ישראל ובמדיניות שלה כלפי הפלסטינים, אך בשונה מרבים הוא לא רואה בזה סיבה לחרם "אני לא מקבל את הטענה שהבחירה שלי להופיע במדינה מעידה על תמיכה של מדיניות הממשלה".
לסיכום הבהיר קייב במכתבו לאינו, כי הוא ממליץ לו לנסות להכיר את הציבור הישראלי במקום להפחיד אמנים להגיע לישראל "היית יכול להעביר את עמדתך בצורה הרבה יותר טובה אם היית מגיע לישראל ואומר לתקשורת ולציבור מה אתה חושב בנושא, ואז היית מקיים הופעה מתוך ההבנה שהמוזיקה שלך נועדה לפנות לצדדים הטובים יותר. היה יכול להיות לזה אפקט הרבה יותר חיובי מחרם".
עוד הוסיף: "בסופו של דבר, למרות כל הטוב והרע שבמדיניות הישראלית בשטחים, ישראל היא דמוקרטיה אמיתית, משגשגת ומתפקדת. עם חברי כנסת ערבים.. כך שאם היית מתקשר עם הציבור הישראלי, שמצביע לכנסת, היית יכול לעשות יותר מאשר להפחיד אמנים ולסגור הדו שיח".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים