ספיישל ראש השנה: מתכונים לחג מתוק ובריא

ספיישל ראש השנה: מתכונים לחג מתוק ובריא

לקראת ראש השנה המתקרב, הקונדיטורית אריאל בן חמו מעניקה לכם שני מתכונים מיוחדים לחג מתוק ובריא המשלבים בתוכם את סימני החג

author-image

1. פאי שמרים מרשים במילוי תפוחים עם פרחי סלק

שני סימני החג, תפוחים וסלק בפאי אחד- מתכון מפתיע, טעים ובריא שתשמחו להכין בחג הקרוב.

מצרכים:
לבצק:
250 גרם (2 כוסות) קמח מלא 70% מנופה
12 גרם (רבע חבילה) שמרים טריים
12 גרם (רבע חבילה) משפר אפייה
40 גרם (רבע כוס) שמן זית
1 חלמון
50 גרם (3 כפות) דבש
קורט מלח
250 גרם (כוס) גרם מים קרים

למילוי:
100 גרם גבינה 3%
40 גרם (2 כפות גדושות) סוכר (בריא יותר סוכר קנים אורגני)
1 חלמון
60 גרם (רבע כוס) חלב
15 גרם (כף גדושה) קמח כוסמין מלא
2 סלקים בינונים
40 גרם (רבע כוס) אגוזי מלך
1 תפוח אדום

אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו לישה שוקלים קמח, שמרים ומשפר אפייה ומערבבים במהירות נמוכה.

2. מוסיפים את הדבש, חלמון, שמן זית ומלח וממשיכים לערבב במהירות הנמוכה ביותר.

3. מוסיפים לאט לאט את המים וממשיכים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר כ7-10 דקות עד שהבצק בטמפרטורת החדר.

4. משמנים קערה במעט שמן זית, מכסים בשקית ומעל זה במגבת ומעבירים להתפחה של כשעה או על להכפלת הנפח.

5. מכינים את המילוי: מקלפים את התפוח, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות מאוד.

6. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, משאירים במקרר עד הרכבת העוגה.

7. עושים הכנה לפרחי הסלק: בעזרת קולפן מקלפים את הסלק ומורידים את הקליפה, לאחד מכן ממשיכים לקלף אותו לרוחב,מנסים להקיף אותו בעזרת הקולפן וליצור את הרצועות הארוכות ביותר שאפשר.

8. מחממים תנור ל170 מעלות.

9.מרדדים את הבצק לצורת עיגול בגודל תבנית הפאי ומעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים לדפנות. לאחר מכן ממלאים את תחתית הבצק במילוי שהכנו.

10. יוצרים פרחים מרצועות הסלק, מגלגלים כל רצועה לתוך עצמה כמה שיותר צפוף ומעבירים לטארט עד שממלאים את כולו, אם בצק תופח לנו תוך כדי ויוצר בועות אוויר אפשר לחורר אותן בעדינות בדקירה קטנה עם סכין חד.

11. אופים בתנור (שחומם ל170 מעלות) כ35-40 דק' עד הזהבה.


2. מתכון לרול אורז במילוי תפוחים 

מנות: כ-13 רולים | פרווה

מצרכים:
חבילת דפי אורז קטנים (קוטר 15) / עלי סיגר
למילוי:
2 תפוחים אדומים
40 דבש (2 כפות) דבש
50 גרם (רבע כוס) צימוקים בהירים
3 גרם (כפית) קינמון
3 גרם (כפית) מחית וניל איכותית
65 גרם (רבע כוס) יין תירוש או כל יין אדום מתוק
8 גרם (כפית) שמן קוקוס
לטיגון:
כף שמן זית או שמן קוקוס

אופן הכנה:
1. הכנת המילוי: מקלפים וחותכים לריבועים קטנים את התפוחים.

2. מחממים מחבת או סיר רחב על להבה בינונית- נמוכה ומוסיפים לשם את כל מרכיבי המילוי.

3. מבשלים תוך כדי ערבוב כ10 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והתפוחים מתרככים.

4. מורידים מהאש ונותנים לזה מעט להתקרר.

5. מכינים קערה גדולה עם מים ומגבת נקייה וטובלים כל דף אורז כ10-15 שניות בקערת המים, לא יותר כי הם נמסים, מנגבים מעט במגבת, ממלאים בכף מהמילוי בקצה העיגול הקרוב אלינו ומתחילים לגלגל.

6. קודם כל מקפלים מצד ימין ושמאל את הקצוות פנימה לסגירה מהצדדים ואז מתחילים לגלגל וליצור רול סגור.

7. מחממים במחבת (אפשר אותה אחת של התפוחים) מעט שמן זית או שמן קוקוס ומטגנים את הרולים, הופכים את הקול כך שהם יהיו קריספים מהטיגון בכל הצדדים. מעבירים לצלחת ומגישים!

בתאבון וחג שמח!

======================

המתכון באדיבות הקונדיטורית אריאל בן חמו, בעלת בלוג הבריאות "בריאלי"

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו