בראיון ל'רדיו גלי ישראל' מגיב לראשונה יו"ר המפד"ל וחבר סיעת 'הבית היהודי', ח"כ זבולון אורלב להאשמות חברו למפלגה, השר דניאל הרשקוביץ, בדבר תככנות ופלגנות במסדרונות "הבית היהודי".

כפי שפורסם ב'סרוגים', ביום שלישי, שעתיים לפני כינוס המפדל על ידי אורלב, שלח הרב הרשקוביץ מכתב גלוי לאורלב בו הוא תוקף אותו בחריפות בין השאר כתב הרב הרשקוביץ:

"שאלה לי אליך, ח"כ אורלב: מה משותף לפרופ' אבנר חי שאקי ז"ל, לרב יצחק לוי ולאפי איתם יבדל"א, ולי? התשובה ידועה לכל. לא רק שלא קיבלנו ממך יום אחד של חסד. עוד בטרם נבחרנו, בטרם קיבלנו על עצמנו את משימת ההנהגה, עשית ככל יכולתך לשלול מאתנו כל אפשרות לעבוד."

למה לא תגלה לציבור את כל ההסכמים החשאיים, את כל הבריתות האפלות שרחשת ובישלת עוד לפני הבחירות? את כל השיחות החשאיות שניהלת עם גורמים מכאן ומשם בשביל להצר את צעדיי, בשביל למנוע כל סוג של רפורמה? למה לא תגלה לציבור את ניסיונותיך להדיח אותי מעמדת מנהיגות מיד אחרי הבחירות, כמו גם בעצם ימי השבעה על אמי ז"ל?"

אורלב: אינני מתייחס לעניינים אישיים

לשאלת המראיין, נחום אבניאל, בתוכנית "אחד העם" אמר אורלב: "אין לי שום כוונה להתייחס לעניינים אישיים שנכתבו עלי, אני מרגיש אחריות כלפי שולחי, והדברים מעידים על הכותב הרבה יותר ממי שכתבו עליו".

עוד אמר חבר הכנסת אורלב, כי יצר הפילוג הוא שממעיט מכוחה של המפלגה, ועליה ללכת לפריימריז פתוחים, על מנת להשיב את אמון הציבור בה.

על הטענות לפיהם הוא מתכונן לפריימריז עם "ארגזי מתפקדים", השיב אורלב "כשאין טענות ענייניות עוברים להשמצות."

את הטענות על זיופים ורמאויות כינה "שטוית במיץ עגבניות" והזכיר כי השר הרשקוביץ בעצמו, בתור ועדת המפקד והבחירות של המפדל, חתום על תוצאות המפקד והבחירות האחרונות במפלגה ו"רק בזכותו אני נמצא בכנסת. אני לא חושב שהוא חתם על מפקד ארגזים", אמר אורלב.