יהודים רבים עלו היום (א') להר הבית לציון צום שבעה עשר בתמוז.

העולים מדווחים כי למעט כמה קריאות "אללה אכבר" בכניסתם להר, נשמר השקט היחסי בהר. חלק מהעולים קרעו בבגדיהם נוכח ראיית החורבן וקרקע העזרה.

העיתונאי ארנון סגל מפעילי המקדש הבולטים, פרסם הבוקר פוסט בפייסבוק בו כתב "בורא עולם ציווה 'ועשו לי מקדש', אבל יש מי שבמקום לבנות, מעדיפים לצום על כך שהוא לא נבנה מעצמו."

קריעה על החורבן בהר הבית
קריעה על החורבן בהר הבית (אברהם בלו, מטה ארגוני המקדש)

פעיל ותיק אחר יהודה עציון, שעלה אף הוא הבוקר להר הבית אמר כי כאן במקום אנחנו זוכים לחדש את חיי היחד בינינו לבין הקדוש ברוך הוא. את חיי הזוג של "אפריון עשה לו המלך שלמה מעצי הלבנון", כביכול המקדש הוא בית משותף לנו ולו יתברך ממש ביחד".

במטה ארגוני המקדש מביעים זעם רב על הצהרת ראש הממשלה שלא ישנה את המדיניות הנהוגה במקום מימי דיין וממשלות השמאל. למרות העלייה הגדולה היום להר הבית נותרו על מקומם כל ההגבלות על היהודים. הגבלת מספר היהודים בקבוצה, איסור השהייה לשתי קבוצות יהודים בהר הבית בו זמנית, ואפילו שעות הכניסה ליהודים המצומצמות שלא הורחבו, למרות הקושי להגיע למקום בצום בשעות הבוקר החמות. זאת בהתאם להודעת ראש הממשלה בסוף השבוע האחרון מעל דוכן הכנסת, שהוא לא מתכוון לשנות את המדיניות שקבעו בהר הבית משה דיין וממשלות השמאל לדורותיהן.
יהודים בהר הבית 5
(אברהם בלוך)

יהודים בהר הבית 3