נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ דיבר בשיחתו בסעודיה עם בן סלמאן על הצעה לסיום המלחמה בתמיכתו ובתמיכת איחוד האמירויות, כך לפי פרסום של דני זקן בישראל היום.

על פי ההצעה, עקרונות מתווה וויטקוף יתקבלו, במסגרתם ישוחררו חצי מהחטופים החיים תוך ימים בודדים, ובתמורה ישראל תשחרר מחבלים על פי מפתח השחרור של העסקה האחרונה -מאות מחבלים עבור כל חטוף-.

על פי ההצעה: בכירי חמאס יוגלו לחו"ל

הסיוע ההומניטרי יוחזר לרצועה, צה"ל יסוג מכל השטח, ובתמורה חמאס יתפרק מנשקו וימסור אותו לגורם ערבי. בכירי חמאס יוגלו לחו"ל. על פי הדיווח, הרצועה תעבור שיקום מיידי בניהול ועדה ערבית-אמריקאית, וגם הרשות הפלסטינית תצטרף למשימה, אך לאחר רפורמות בארגון. גם שוטרי חמאס יורשו להצטרף לניהול הרצועה.

טראמפ ובן סלמאן (שאטרסטוק)

על ההצעה הזאת דיבר ראש הממשלה בנימין נתניהו עם שליחו של טראמפ לאיזור סטיב וויטקוף, ולגביה מתנהלים השיחות בדוחא. שיקום הרצועה יאריך כעשר שנים, ומערכת החינוך הפלסטינית תעבור שינוי ויוסר החומר האנטי-ישראלי.

לפי ההצעה, חמאס יוותר על השארותו בשלטון ויסכים על פירוזו, בעוד ישראל תסכים לנסיגה מכל שטח הרצועה. לא ברור עם במסגרת ההצעה תהיה התחייבות על הקמת מדינה פלסטינית.

נזכיר כי במהלך פגישה עם משפחות החטופים אמר סטיב ויטקוף למשפחות: "אנחנו מחויבים להשבת כלל החטופים – החיים והחללים. אנחנו לא נקבל שום דבר פחות מחזרתם של כולם. זו המשימה של הנשיא. כולנו היינו רוצים לראות פתרון דיפלומטי".