בדרך לחידוש המגעים? משלחת בכירה של חמאס צפויה להגיע היום (שני) לקהיר, שם תיפגש עם גורמים בכירים במצרים ותדון איתם על מאמצי התיווך להפסקת אש בעזה. כך דווח בעיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד".

לפי הדיווח, הפגישות של בכירי חמאס והגורמים המצרים יעסקו במספר סוגיות – ביניהם ההצעה המצרית החדשה לעסקת חטופים חלקית, שתכלול הפסקת אש זמנית ברצועת עזה ושחרור של מספר חטופים. עוד דווח כי הפגישות יעסקו במגעים לפיוס מול ארגון פת"ח, זאת לאחר שמשלחת של הארגון הפלסטיני ביקרה בקהיר בימים האחרונים.

במקביל, בעיתון "א-שרק אל-אווסט" חשפו פרטים חדשים על ההצעה המצרית, שלדבריהם תכלול שחרור של 8 חטופים חיים תמורת הפסקה בלחימה שתימשך בין 40 ל-70 ימים שבהם יתקיים משא ומתן על השלב הבא בעסקה. על פי הדיווח, בחמאס דרשו תחילה לשחרר שני חטופים חיים בלבד תמורת 50 ימי הפסקת אש, בעוד שישראל דרשה את שחרורם של מצחית מהחטופים – כשההצעה המצרית מהווה גישור שנועד "לענות על רצון שני הצדדים".

עם זאת, גורם מצרי ציין כי בשלב זה חמאס וישראל עדיין לא מסרו את תשובתם למתווה החדש. לטענת הגורם, בקהיר מעריכים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו יתייחס להצעה ולתשובה הישראלית הערב במהלך פגישתו עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.