הערבים מפרסמים היום (ראשון) נתונים אשר לטענתם נחשפו בוועדה לענייני אסירים ואסירים לשעבר לאחר שאחד מעורכי הדין שלה ביקר אסירים.

לטענתם אסירי כלא עופר הישראלי מקבלים מים רק 45 דקות כל 24 שעות, מספר האסירים בכלא עופר עומד על לא פחות מ-1,500, כולל אסירים מעזה והחשמל מנותק בעשר בלילה עד בצהריים למחרת.

נזכיר כי כבר לפני מספר חודשים, החלו ארגוני זכויות אדם להתלונן על תנאיהם של מחבלי הנוח'בה בשדה תימן ובעקבות עתירות לבג"ץ, שר הביטחון יואב גלנט הודיע כי במתקן הכליאה שדה תימן, בו כלואים מחבלי הנוח'בה, ישארו 200 כלואים בלבד.

עוד נכתב בעמדה לבג"ץ כי "במהלך חודש אפריל, נפתח מתקן כליאה צבאי חדש במחנה עופר, תוך השקעה משמעותית ושדרוג תשתיות הכליאה. במתקן זה מוחזק כעת חלק ניכר מהכלואים המוחזקים לפי החוק בידי צה"ל עד להעברתם למתקני שירות בתי הסוהר".

בסיום עמדתה ציינה הפרקליטות: "יצוין, כי בימים אלו, ננקטות פעולות לשם שדרוג המתקן הרפואי תוך הקמת מתחם חדש, אשר יביא לשינוי ושיפור התנאים במקום, כאשר פעולות אלו צפויות להסתיים תוך שבועות ספורים".