יום הג'אנק פוד הבינלאומי הוא סיבה נהדרת לחגוג ולאכול מאכלים עתירי שומן והמזון המהיר. אם אתם רוצים בכל זאת לשמור קצת על הבריאות, תוכלו לציין את היום המיוחד הזה עם מתכון משודרג ובריא יותר לנאגטס עוף ביתי.
מרכיבים
לנאגטס:
1 תפוח אדמה גדול
1 חזה עוף
½ בצל ירוק או בצל אדום
1 ביצה
1 כף קורנפלור
מלח
פלפל
שמן זית כתית מעולה
כוסברה לקישוט
לרוטב:
½ שין שום
100 גרם מיונז
2 כפות רוטב ברביקיו
2 כפות דבש
1 כף חרדל גרגרים
הוראות הכנה
קלפו וחתכו את תפוח האדמה לחתיכות ושימו בקערה שמתאימה למיקרוגל. כיסו בניילון נצמד, חוררו בו חורים ובשלו בהספק הגבוה במשך 5 דקות. הוציאו מהמיקרוגל והסירו את הניילון נצמד בזהירות כדי למנוע כוויות.
חתכו את החזה והבצל לקוביות ושימו אותם במעבד מזון יחד עם תפוח האדמה האפוי. הוסיפו ביצה, קורנפלור, מלח ופלפל, וטחנו עד לקבלת תערובת אחידה. עצבו לנאגטס והניחו על מגש מחורר של תנור, שמרופד מראש בנייר אפייה.
מרחו שמן או השתמשו בספריי ואפו במצב ב-180 מעלות, במשך 20-25 דקות, או עד שיזהיבו. הם משחימים מדי מצד אחד, הפכו אותם באמצע זמן הבישול לתוצאה אחידה. בינתיים, הכינו את הרוטב על ידי קילוף וגרידת השום לקערה. ערבבו עם שאר המרכיבים עד לשילוב מלא.
הגישו את הנאגטס עם הרוטב וקשטו בכוסברה קצוצה.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים