המגעים לעסקת חטופים נקלעו למבוי סתום בעקבות סירובו של ארגון הטרור הרצחני חמאס. ישראל כבר הודיעה שהיא מסכימה להצעה האמריקאית שאף אושרה במועצת הבטחון של האו"ם, אך חמאס ממשיך לעמוד בסירובו.

כעת מנסים האמריקאים להגיע לאיזושהי פריצת דרך ודורשים מישראל להסכים לשינוי של מילה אחת בטיוטת ההסכם. על פי הדיווח של עיתונאי חדשות 12, ירון אברהם, המילה הקטנה אך המשמעותית נוגעת לסעיף 8 בהסכם בין הצדדים. המשמעות היא שהשינוי יאפשר לדון אך ורק במפתחות השחרור במעבר בין שלב א' לשלב ב' ולא בתנאים נוספים שישראל מעוניינת בהם.

בנוסח סעיף 8 שמופיע בהסכם, נכתב: "לא יאוחר מהיום ה-16, יתחיל מו"מ לא ישיר בין הצדדים כדי לסכם את התנאים ליישום שלב 2 להסכם, כולל כל הקשור למפתחות שחרור החטופים והאסירים". עם העברת הטיוטא לחמאס, ראשי ארגון הטרור הבהירו כי הם מסתייגים מהסעיף הזה, ומבהירים כי הם מוכנים לדון באותו שלב רק במפתחות השחרור, בשאלה כמה ואיזה אסירים ישוחררו, ולמנוע מישראל להעלות דרישות בנושאים שונים כמו פירוז הרצועה.

בשל כך, האמריקאים פנו לישראל בדרישה לשנות מילה אחת, ובמקום המילה כולל לכתוב את המילה רק. המשמעות היא שהדיון ייעשה רק על מפתחות השחרור ולא על תנאים נוספים. באופן זה, בוושינגטון מנסים לפתות את חמאס לשוב לשולחן המשא ומתן.