בכיר ש"ס לשעבר, שלמה בניזרי, מתייחס לפסיקת בג"צ בנושא חוק הגיוס, ואומר כי לו זה היה תלוי בו הוא היה הולך עם השמאל. בראיון לרדיו 103FM אמר בניזרי: "האכזריות שבהחלטה הזו למנוע את תקצוב הישיבות באופן גורף, וההחלטה הכוללנית שכולם צריכים להתגייס זו הצהרה יפה שאין לה שום כיסוי והיא לא תבוצע בפועל כי אני מכיר את הציבור שנמצא בתוכו".

"אלא אם כן יממשו את מה שתמיד טענתי שכל מי שלא לומד תורה צריך להתגייס בתנאי שהמדינה תקים מסגרות מתאימות בתוך הצבא, צבא שהוא מאה שערים, לא תשעים ותשעה. עם יועץ לענייני החרדים אצל הרמטכ"ל, רק לאחר כל התנאים הללו יבנו אמון ורק אז אני מאמין שיתגייסו", אמר.

השר לשעבר הבהיר: "מה שיקרה בפועל חוץ מהפגיעה בכיס החרדי לא יקרה כלום. בתור חוזר בתשובה אני מכיר את הציבור הזה, להפך הם עכשיו יתחפרו בעמדות שלהם בטענה שבכוח זה לא ילך, הפגיעה בכיס תגרום לעוני ובפגיעה בילדים אבל מי שמאמין בלימוד התורה זה לא ישבור אותו".

"אתם החלטתם בעולם החילוני שרק 'עילויים' לומדים, זה לא נכון. אנחנו מאמינים שערך התורה מגן על מדינת ישראל לא פחות מ-F35, אפשר לצחוק וללעוג על כך, היסטורית זה הוכיח את עצמו עד היום – הצבא בעצמו אומר שעד שנה הבאה אין להם יכולת לגייס יותר מ3,000 חרדים. לגייס חרדים זה המון דרישות, זה סיפור", הוסיף.

בניזרי התייחס להשלכות הפוליטיות ואמר: "אנו רואים את הקולות שנשמעים מתוך הליכוד שמנסים בכל כוח לגייס חרדים, מצד שני מה נעשה? ניתן פרס לאלה שנלחמים לתורה? דבר אחד ברור, אם באמת השמאל היה בשלטון – כל נושא גיוס בני הישיבות היה מקבל את אותה התייחסות שקיבל 76 שנה".

בנזירי הצהיר כי "לו זה היה בידיי, הייתי אומר ללכת עם השמאל, הבעיה שלי עם השמאל היום שהוא נהיה מיליטנטי וחסר אחריות, אנשים כמו לפיד ואחרים ויתר הלהיטות שלהם בהסכמים מפוקפקים – יש לנו בעיה היום וגדולי התורה יחליטו כנראה להישאר בממשלה ולמצוא פתרון מוסכם, לא נראה לי שהחרדים יצאו מהממשלה הזו, נראה לי שהבחירות ידחו לעוד תקופה מסוימת".