אחרי השבוע הסוער ביותר שעבר עליו בשנים האחרונות, במהלכו הודיע על פרישה ממפלגת ש"ס לאחר 30 שנה והקמת מפלגה חדשה, חבר הכנסת אלי ישי מספר על ההתלבטויות, החששות והאיומים על משפחתו מצד המחנות האחרים.
בריאיון לעיתונאי 'ישראל היום ', יהודה שלזינגר, אומר ישי כי הדעות בינו לבין דרעי שונות לחלוטין גם בעניינים מדיניים: "ביני לבין דרעי יש דעות שונות. אני בימין, הוא נוטה לשמאל… אני ודרעי אנשים שונים בדרך, בהתנהלות. קורה שלא מסתדרים."
בראיון מתייחס ישי לדרישות של דרעי, ובהן לא להתראיין בלא רשותו ולהפקיד מכתב התפטרות אם יפר את התנאים. "לא יכולתי להיות במקום שבו אני כבול. הרשיתי לחברי התנועה לומר מה שהם רוצים, אולי הייתי מתדרך אותם, אבל לא אמרתי לאף אחד לא לדבר. הוא אמר כל הזמן שאני לא כמו כל ח"כ, שיש לי מעמד מיוחד כמי שניהל את התנועה 14 שנה, אז עכשיו לבקש אישור לדבר על כל דבר"!?
בריאיון מגלה ישי כי היו רגעים בהם חשבו חברי כנסת מהמפלגה לעשות פוטש ולהדיח את דרעי מראשות המפלגה: "היו רגעים שחשבו שהולכים לצעד כזה. חלק מהם חשבו לעשות את זה, אבל לבוא ולקחת את המותג ש"ס ולעשות דבר כזה? אלו לא תרגילים שאני אוהב לעשות, אבל זה היה אפשרי. היו מספיק חברים בשביל לעשות את המהלך הזה, אבל לא חשבתי שזה נכון".
על תקופת ההנהגה המשולשת אמר ישי כי "תקופת השלישייה היתה תקופה שלא צלחה. אטיאס חבר עם אריה דרעי בכל המהלכים. זה לא היה באמת שלישייה, זה היה יותר צמד. הם חברו יחדיו לעבודה משותפת והרחיקו אותי".
על הדרישות שתבע ממנו דרעי בתמורה להישארותו בש"ס, אומר ישי: "היה חשוב לי רק להיות חלק בהרכבת הרשימה, כדי שמחר או מחרתיים לא יעשו בי לינץ'. השנתיים האחרונות היו מספיק קשות, היה קשה להיות ביחד".
בהתייחסו להתפרעות במסיבת העיתונאים בה הודיע על פרישתו מהמלפגה אמר ישי כי"מרן אמר עלי 'בכל ביתי נאמן הוא.' אז שמישהו יקרא לי בוגד!? זה כואב, זה קשה. ודאי שזה פוגע."
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
נאמן למרן
10:32 19.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כיום אתה בוגד
עברו הרבה מים בירדן
13:40 17.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עוצמה יהודית
נצלו את גודל השעה ותתאחדו!
13:15 17.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
שמרן לא התאים לך זנחת את הדך.
10:53 17.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יערה
ביחד אתם שילוב מנצח. לבד אתה לא תצליח. תעשה את המעשה הנבון והחכם ותרוץ יחד עם ד"ר בן ארי בכוחות משותפים
10:07 17.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר