על רקע הדיון בבית המשפט העליון העוסק בגיוס בני הישיבות החרדיות ומוכנות הצבא לגיוס, אומר הפרשן החרדי, יעקב ריבלין: "הדיון כעת בבגץ סביב השאלה כמה חרדים הצבא יכול לגייס הוא תיאורטי."

לדברי ריבלין: "השאלה המעשית היא כמה מקומות יש בבתי הכלא הצבאיים. מאחר ויש רק כמה מאות מקומות ויש שישים אלף חייבי גיוס גם זה לא רלוונטי. הכל עניין של הכרזת עריקות והסנקציות שיוטלו. ולזה אין כל קשר לצרכי הצבא."

הכתב המשפטי של חדשות 13, אביעד גליקמן, התייחס גם הוא וכתב על הדיון בבג"ץ: "הרבה הרבה זמן לא ראיתי נחרצות של כל שופטי ההרכב נגד עמדת הממשלה כמו בדיון היום בבגץ. מסוג המקרים שאין ספק בכלל מה יהיה פסק הדין. איך ממשלת ישראל יכולה ביד אחת לשלוח חיילים לקרב ומצד שני לפטור מגזר שלם מלחימה?? הכול אך ורק בשם הישרדותו של ראש הממשלה נתניהו. בושה גדולה".

העיתונאי אטילה שומפלבי כתב: "אני לא נכנס לוויכוח על חוק הגיוס כרגע. בלי פרטים, באמת. לא מספרים, לא גיל, לא כלום. אני מנסה לתהות רק לגבי דבר אחד: איך לכל הרוחות זה יתכן שיש כיום במדינת ישראל אוכלוסיה שגודלה כעשרים אחוזים, שיש לה את עזות המצח, באמצעות נציגיה בכנסת, לומר: לא, אנחנו שמים פס על המדינה ועל צרכיה. תמותו. אתם לא מעניינים אותנו. איך זה יתכן? שואל באמת וזה אוכל אותי".