הרצוג: הכרה במדינה פלסטינית היא צעד חסר תוחלת - סרוגים

הרצוג: הכרה במדינה פלסטינית היא צעד חסר תוחלת

נשיא המדינה תקף בחריפות את החלטתן של מספר מדינות באירופה להכיר באופן חד צדדי במדינה פלסטינית: "הצעד הזה למעשה מזיק למטרה האמיתית ולמסלול קידום השלום באזורנו"

לירן וינשטיין, חדשות סרוגים
הרצוג: הכרה במדינה פלסטינית היא צעד חסר תוחלת
  הרצוג (צילום מסך: רועי אברהם)

נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס הערב (רביעי) להודעת ספרד, נורווגיה ואירלנד להכרה חד צדדית במדינת פלסטינית: "פוגע במסלול קידום השלום".

בראיון לעיתונאי פירס מורגן אמר הרצוג: "אלו צעדים חסרי תוחלת שלא יסייעו לשום התקדמות באזור והם מוסיפים אתגר על הצורך הבסיסי והמתבקש – לשחרר את החטופים. הכרה כזו עלולה להיחשב כפרס למעשי חמאס".

לדבריו: "הבעתי את העמדות הללו גם בפני מנהיגי אותן המדינות. הפירוש של צעד שכזה הוא שעקב מלחמה שפרצה באכזריות על ידי חמאס, באמצעות אונס, שריפה, שחיטה, חטיפת ישראלים- יש צורך של כמה מדינות בעולם למהר ולהכריז על מדינה פלסטינית".

"בעוד אין גבולות, ואין שום דבר שניתן להפוך למדינה פלסטינית. כדי לסלול דרך אפשרית לעתיד, חייב להיות משא ומתן של שני הצדדים. ואני חושב שהצעד הזה למעשה מזיק למטרה האמיתית ולמסלול קידום השלום באזורנו".

עוד באותו נושא

מפולת מדינית: גם ספרד תכיר במדינה פלסטינית


14

לחצים פוליטיים שלא יעזרו לאף אחד

הנשיא המשיך וציין כי חמאס ניהל מלחמה אכזרית נגד ישראל. "יש ויכוח גדול בישראל לגבי היכולת או הקבלה של רעיון המדינה הפלסטינית, כי בעקבות ה-7 באוקטובר, בישראל, התחושה העמוקה היא שהשכנים שכולם הבטיחו לנו איתם שכנות שלווה, תקפו אותנו בצורה אכזרית – הרגו, שחטו, אנסו וחטפו – בראש ובראשונה את התומכים הגדולים בשלום בישראל".

"אז קיימת תחושה לאומית שאין אמון – וכדי לאפשר עתיד משותף צריך להיות כאן קודם כל אמון. אלו הנושאים שעלינו לטפל בהם בהקדם, לפני פרסום הצהרות שנכתבו במשרדי חוץ לכאן או לכאן, אשר מפעילות לחצים פוליטיים פנימיים במדינות מסוימות. בסופו של דבר זה לא יעזור לאף פלסטיני או לאף ישראלי לצורך העניין".

הרצוג התייחס גם לסוגיית התובע בבית הדין הפלילי הבינלאומי שהחליט להגיש בקשה להוצאת צווי מעצר לראש הממשלה ושר הביטחון: "עלינו לומר שבראש ובראשונה הצהרתו של התובע נאמרה בחוסר תום לב", אמר.

לדבריו: "סיכמנו לנהל דיאלוג ולהביא את התובע לישראל, וראש הסגל שלו אף היה אמור לנחות בישראל לפני יומיים, ופתאום הוא ביטל את הביקור וההודעה יצאה. זה זעזע את כולנו כי פעלנו בתום לב, ואנחנו מחכים לנהל דיאלוג עם כל גוף בינלאומי רלוונטי וישר".

הנשיא הדגיש כי "מדינה שהיא דמוקרטית, ובעלת זרוע אכיפת חוק חזקה מאוד, ויכולה לשפוט ולחקור ולשפוט, אזי אותה מדינה פטורה מכל צעד של בית הדין הפלילי הבינלאומי. ישראל, כמובן יודעת לעשות את זה".

"אנחנו אומה שומרת חוק, אנחנו בני משפחת העמים, אנחנו דמוקרטיה. ועמדה בפנינו דיקטטורה אכזרית של ארגון טרור, ארגון טרור ג'יהאדיסטי, שלא אכפת לו מהסדר העולמי, שמשתמש בטרור כדי ליצור הרס, ששרף, אנס, שחט וחטף אזרחים תמימים".

"לכן, הקבלה מסוג זה בין שני הצדדים, כולל הצעדים שננקטו נגד ישראל הם שערורייתיים, מקוממים לחלוטין, בלתי מקובלים, וברחבי העולם חייבים להתנגד לכך בתוקף. למרבה הצער, זה מראה את האופי הפוליטי והריקבון של חלק מהמוסדות בבית המשפט הבינלאומי, בזירת המשפט הבינלאומי״.

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו