יממה לאחר שהנשיא ראובן ריבלין יצא נגד חוק הלאום ואמר שהוא מיותר, גם קודמו בתפקיד, שמעון פרס, מוציא הודעה כי הוא מתנגד לחוק הלאום.
פרס יישא דברים מחר (ה') על קברו של בן גוריון בטקס האזכרה הממלכתי שיתקיים בשדה בוקר, ובלשכתו כבר הודיעו כי פרס עתיד להתייחס בנאומו לחוק הלאום וידגיש כימדובר בחוק הנוגד את ערכיו של בן גוריון ומהווה פגיעה בערכי המדינה היהודית- דמוקרטית.
בנוסף ייקרא פרס לקברניטי המדינה שלא לוותר על חזונו של בן גוריון ולשמור על ערכי מגילת העצמאות.
אתמול כאמור היה זה הנשיא המכהן, שעוד בתקופתו כיו"ר הכנסת ה-18 התנגד לחוק הלאום וניסה לטרפדו, מה שגרר את התנגדותם של נתניהו וליברמן לבחירתו והרצת מועמד חלופי, מהלך שבסוף הסתיים בכשלון ובבחירתו של ריבלין. בכנס הפרקליטים השנתי בו השתתף אמר ריבלין: "יש לשאול היום בכובד ראש: מה הטעם בהצעת החוק הזו? האם אין בעצם קידומה של הצעה זאת משום הטלת ספק בהצלחתו של המפעל הציוני הכביר שזכינו כולנו לחיות בו? האם הצעה זאת אינה למעשה דוחפת ומעודדת אותנו, לחפש סתירה בין אופייה היהודי של מדינת ישראל לאופייה הדמוקרטי?".
לדברי ריבלין אסור להפריד בין ההגדרות יהודית ודמוקרטית והן אמורות להיאמר ביחד: "הגישה המעמידה את המדינה היהודית לפני הדמוקרטית מחמיצה את עומקה וגדולתה של מגילת העצמאות שכרכה את שני המרכיבים יחדיו- ללא הפרד. יהודית ודמוקרטית, דמוקרטית ויהודית- בדיבור אחד נאמרו, ובדיבור אחד הן מוכרחות להמשיך ולהיאמר. אלה אינן מילים בעלמא. זוהי נשמת אפה של מדינת ישראל. מדינה, המיוסדת על שני אדנים מוצקים של לאום מחד ודמוקרטיה מאידך. נטלת אחד, והפלת את הבניין כולו. גם אם חוק אחר יעבור לבסוף בכנסת הנוכחית, הרי שאני חושש שהאווירה שהביאה להורתו ולידתו של החוק- לא תעבור מהכנסת, ומהציבוריות הישראלית במהרה", חתם ריבלין.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
יהודי
הנל גרם מספיק נזקים בגוף ונפש לעם ישראל מאז הסכם אוסלו הארור. מקומו בבית אבות סיעודי.
14:52 26.11.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
וגשם אין
13:43 26.11.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר