ל"ג בעומר אינו ידוע במטעמי החג שלו, אלא דווקא מזוהה בחוויית הכנת האוכל והאכילה סביב המדורה. חוויה זו מהנה חברתית אך מעט מגבילה את המזונות שניתן להכין. לצד תפוח האדמה העטוף בנייר כסף, ניתן לשדרג את חווית החג עם הכנה מוקדמת של מנות, שרק ידרשו מכם לתת את הצלייה הסופית בחום האש של המדורה.

תירס מתוק

קנו תירס טרי, הוציאו את התירסים מהעלים ונקו את הסיבים שעל התירס. בבית הכינו את התירס מראש עד לחצי ריכוך ע"י בישול במים רותחים עם מעט מלח למשך כעשר דקות. כשהתירס מוכן והתקרר מעט, הוסיפו מלח גס ועטפו בנייר כסף כל קלח תירס בנפרד- היישר למדורה. במדורה ניתן לקלות אותו קלות, כך שהמעטפת תתן את החוויה הקריספית והמעט שרופה של המדורה.

(צילום: שאטרסטוק)

פילה דניס

קחו 4 פילטים של דניס, נקיים מעצמות, הוסיפו להם צרור פטרוזיליה, וענפי תימין ו-2 שיני שום, מלח, פלפל ושמן זית. התחילו מלתבל את הפילטים מכל צד במלח, פלפל ושמן זית. הניחו פילה על נייר אפייה כשהצד של העור על נייר האפייה ועליו הניחו פילה נוסף, כשהעור בצד העליון.

הוסיפו את ענף התימין ושיני שום ועטפו את הפילטים בנייר האפייה כמו סנדוויץ. לאחר מכן סגרו אותם היטב בנייר כסף והניחו בצד המדורה כ-10 דקות, עד להכנה. שימו לב שאין צורך בהכנה ממושכת, כי הדג מתבשל מהר.

אנטיפסטי

הכינו מראש ירקות כגון בצל לבן וסגול, כרובית, קישוא, גזר, בטטה, גמבה אדומה וצהובה, חציל. חיתכו את הירקות לקוביות בינוניות ושפדו אותם על שיפודי עץ. בכלי נפרד ערבבו מרינדה של שמן זית עם מלח. אפשר להוסיף לשמן הזית גם עלי רוזמרין ומרווה.

הברישו את שמן הזית על הירקות המשופדים. במדורה, צלו את השיפודים על האש למשך דקות ספורות. ניתן להזליף מעל טחינה מעודנת להעשרת הטעם.

(צילום: שאטרסטוק)

נייר כסף עם טוויסט

החלטתם שבכל זאת תזרקו למדורה תפוח אדמה עטוף בנייר כסף? לצידו תוכלו להוסיף בטטות עטופות בנייר כסף, ואפילו חציל שלם, וככה תרוויחו גיוון במנות הפחמימות.

שיפודי בננות

הגעתם לשלב הקינוח? אחת האופציות הפופולריות היא להחליף את חתיכות המרשמלו על השיפוד בחתיכות בננה. חותכים בננות לפרוסות עם הקליפה, משפדים על שיפוד וצולים במדורה. לאחר הצלייה ניתן לפזר מעל מעט קינמון, שיוכל לשדרג לכם את הטעם.

(צילום: שאטרסטוק)

תפוח עץ אפוי

אופציה נוספת לקינוח מתוק היא לצלות תפוחי עץ. כשהאש במדורה כבתה אך המשטח עדיין חם ניתן לקחת תפוח עץ ירוק, להוסיף לו קינמון ומיץ לימון, לעטוף בנייר אלומיניום ולצלות. לא לשכוח להמתין מספר דקות אחרי הצלייה עד שהתפוחים יתקררו מעט, כדי למנוע כוויות בלשון.

אופציה נוספת היא לגוון גם עם אגסים, שיוצאים מתוקים במיוחד בצלייה.

באדיבות הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף.