הבמאית והשחקנית נעמי פולני הלכה לעולמה בגיל 96 - סרוגים

הבמאית והשחקנית נעמי פולני הלכה לעולמה בגיל 96

כלת פרס ישראל לשנת 2019 - נעמי פולני הלכה לעולמה בגיל 96. היא הייתה שחקנית, במאית וזמרת מוכרת ומזוהה כבמאית הלהקות הצבאיות בתחילת דרכן

חדשות סרוגים
הבמאית והשחקנית נעמי פולני הלכה לעולמה בגיל 96
  (צילום: משה שי/פלאש 90)

עולם התרבות נפרד: נעמי פולני כלת פרס ישראל בתחום אומנות הבמה לשנת 2019 הלכה לעולמה בגיל 96. מועד הלוויתה טרם נמסר.

פולני הייתה זמרת, שחקנית, מפיקה מוזיקלית, כוריאוגרפית ובמאית ישראלית. ומזוהה בעיקר כבמאית הלהקות הצבאיות בראשית דרכן, וכמייסדת ובמאית להקת "התרנגולים".

במועצה האזורית עמק הירדן ובמושבה כנרת שם התגוררה נפרדו מפולני. בהודעה שנמסרה מטעם המועצה נכתב: "אנחנו מודיעים בצער רב על פטירתה של נעמי פולני, כלת פרס ישראל בתחום אומנויות הבמה. נעמי, ילידת 1927, בת 96 במותה, התגוררה שנים ארוכות בכנרת המושבה והותירה אחריה שני ילדים"

"מהאימהות של התרבות הישראלית"

ראש המועצה האזורית עמק הירדן, עידן גרינבאום: "נעמי הייתה מהאימהות המייסדות של התרבות הישראלית והטביעה חותם על דורות רבים של אומנים. למועצה האזורית עמק הירדן היה את הכבוד להקדיש לזכרה ערב בפסטיבל עין גב, במסגרתו בא לידי ביטוי כשרונה ויכולת הבימוי המיוחדת שלה. נעמי הייתה נכס צאן ברזל תרבותי עבור המדינה כולו ועמק הירדן בפרט. המועצה האזורית כולה משתתפת באבלה של המשפחה. יהי זכרה ברוך".

עוד באותו נושא

כלת פרס ישראל לשנת תשע"ט – נעמי פולני


6

מה"תרנגולים" ועד לפרס ישראל

פולני נולדה בתל אביב ב-1927. סבה מצד אמה היה ד"ר חיים חיסין, – ממייסדי העיר. בסוף 1945 הצטרפה ללהקת הבידור של הפלמ"ח. ועם פרוץ מלחמת העצמאות הצטרפה לצ'יזבטרון, לצד אומנים נוספים כמו שייקה אופיר, גדעון זינגר ושלמה בר שביט.

לאחר מלחמת העצמאות, החלה פולני לשחק בתיאטרון הקאמרי ולמדה מוזיקה וריקוד. בשנות ה-50 הפכה לבמאית הלהקות הצבאיות שהיו בראשית דרכן.  בין הלהקות שאותן ביימה היו להקת הנח"ל, להקת פיקוד צפון ולהקת גייסות השריון.

בראשית שנות ה-60 הקימה פולני יחד עם בוגרי הלהקות הצבאיות את להקת "התרנגולים". מי שהמציא את שמה של הלהקה הוא דן בן אמוץ ז"ל, את מרבית הפזמונים כתב ללהקה חיים חפר ועל הלחנים הופקד סשה ארגוב ז"ל. בהמשך ניהלה פולני את "החמציצים", שהורכבה מיוצאי "התרנגולים" אך לא זכתה להצלחה רבה.

רבים משיריה של הלהקה הפכו לנכסי צאן ברזל: "שיר השכונה", "האם אמרו לך פעם", "השמלה הסגולה", "הכל זהב", ו"זמר אהבה לים". בין חברי הלהקה היו יהורם גאון, ישראל פוליאקוב, שייקה לוי, גברי בנאי, עליזה רוזן, חנן גולדבלט וליאור ייני, בעלה לשעבר של פולני ואבי בנה.

בזכות הלהקה, הוקמה לאחר מכן הוקמה שלישיית ה"גשש החיוור" שזכתה בפרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה ונחשבת ללהקת הבידור החשובה בתולדות המדינה.

בשנים האחרונות, פולני שיחקה בסדרות ובסרטים כמו הסרט "מישהו לרוץ איתו" של עודד דוידוף ובהצגה "איולף הקטן" בתיאטרון הבימה. ב-2015 הופיעה בסרטו של אלעד קידן, "היורד למעלה".

בשנת 2007 הוענק לה פרס אקו"ם על מפעל חיים וביום העצמאות ה-70 למדינת ישראל קיבלה אות הוקרה מיוחד מנשיא המדינה ראובן ריבלין,

בשנת 2019 זכתה נעמי פולני בפרס ישראל בתחום התיאטרון והמחול. שר החינוך דאז נפתלי בנט בירך אותה: "פועלה התרבותי העשיר העניק לנו עשרות יצירות מחול, תיאטרון ומוזיקה. נעמי, שבמלחמת העצמאות הייתה מכוכבות להקת הפלמ"ח, היא לוחמת תרבות אמיתית".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
הלוואי. עליינו גיל...
רונית | 15-04-2024 9:38
הלוואי. עליינו גיל כזה יהי זכרה ברוך 96 כול אשה תרצה לחיות עד גיל 96
2
על אף גילה...
אידלסון אמיר | 15-04-2024 10:53
על אף גילה המכובד ביותר עדין חבל לי מאד על לכתה של גברת פולני.הכרתי אותה עוד בילדותי.ותמיד התפאלתי על מירצה וכוכה להמשיך בפועלה כל כך הרבה שנים.יהי זכרה ברוך