לראשונה מאז תחילת המלחמה, החשב הכללי, יהלי רוטנברג, השלים היום (ד׳) לפנות בוקר בהצלחה הנפקה ציבורית של אגרות חוב דולריות בשווקים הבינלאומיים.
במסגרת ההנפקה הונפקו 3 אגרות חוב חדשות לטווח של 5 שנים, 10 שנים ו-30 שנה בהיקף כולל של 8 מיליארד דולר. המרווח בהנפקה עמד על 135, 145 ו-175 נקודות בסיס בהתאמה, מעל תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לטווח דומה.
הביקושים בהנפקה הסתכמו לסך של כ-38 מיליארד דולר, פי 4.75 מהסכום שהונפק, והיו הגבוהים ביותר שנרשמו אי-פעם בהיסטוריה של מדינת ישראל.
400 משקיעים מ-36 מדינות שונות
שיטת הנפקה זו, בה מונפקות אגרות חוב למספר טווחים לאורך עקום התשואות, מאפשרת נגישות לבסיס משקיעים רחב ומגוון, תוך הוזלת עלויות המימון ונהוגה על ידי מדינות רבות ברחבי העולם.
הביקושים בהנפקה הובלו על ידי משקיעים אסטרטגיים איכותיים כגון קרנות פנסיה, חברות ביטוח, קרנות גידור, משקיעים פיננסיים וגופים אשר מחזיקים בניירות של מדינת ישראל לאורך זמן. בהנפקה לקחו חלק כ-400 משקיעים שונים מכ-36 מדינות בכל רחבי העולם. החתמים בהנפקה היו Bank of America, BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs
טרם ההנפקה נערכו סבבי פגישות נרחבים עם משקיעים בינלאומיים באירופה וארה"ב בהובלת החשב הכללי, יהלי רוטנברג, סגן בכיר לחשב הכללי ומנהל חטיבת המימון, גיל כהן, ואנשי יחידת ניהול החוב הממשלתי באגף החשב הכללי.
הבעת אמון חסרת תקדים בכלכלה הישראלית
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' הגיב לבשורה ואמר: ״הביקושים הגבוהים בתולדות המדינה להנפקת חוב בשווקים הבינלאומיים מהווים סימן לעוצמתה של הכלכלה הישראלית והבעת אמון של המשקיעים במשק הישראלי, במדיניות הכלכלית שלנו, וביכולת שלנו לנצח בעזרת השם ולהחזיר את הביטחון והיציבות לתושבי מדינת ישראל".
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "הצלחת ההנפקה היא הבעת אמון חסרת תקדים של המשקיעים הבינלאומיים הגדולים ביותר בעולם בכלכלה הישראלית, אמון אשר נבנה במשך שנים רבות ומאפשר את גיוון והעמקת ערוצי המימון בחוב הממשלתי. ההנפקה בשוק הבינלאומי בוצעה כחלק מאסטרטגיית גיוסי החוב של אגף החשב הכללי לשנת 2024 למימון פעילות הממשלה, בעוד שעיקר גיוסי החוב ימשיכו להתבצע באמצעות השוק המקומי באגרות חוב נקובות בשקל".
עוד אמר: "היכולת לגייס חוב בשווקים הבינלאומיים, גם בעת המלחמה, בהיקפים משמעותיים מאוד, וביחסי כיסוי גבוהים, מלמדת על הנגישות הגבוהה של מדינת ישראל לשווקים ומהווה עדות לחוסנו של המשק הישראלי. ברצוני להודות לאנשי חטיבת המימון באגף החשב הכללי ולחתמים על הצלחת ההליך המורכב״.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
יוני
ביקושים?? מה זה עוזר...מדינת ישראל האיצה את קצב הגיוסים בצורה חסרת תקדים ובריביות הרבה יותר גבוהות ממה שהיה בעבר...אנחנו, הילדים שלנו והנכדים שלנו נשלם על האגח"ים ל 10, 20 ואפילו...
ביקושים?? מה זה עוזר...מדינת ישראל האיצה את קצב הגיוסים בצורה חסרת תקדים ובריביות הרבה יותר גבוהות ממה שהיה בעבר...אנחנו, הילדים שלנו והנכדים שלנו נשלם על האגח"ים ל 10, 20 ואפילו למאה שנים....הזוי שראש הממשלה מציג את זה בתור הישג לכלכלה הישראלית בדיוק ביום בו פורסם הגירעון לפברואר שהוא עצום, ולחשוב שבפברואר לפני שנה ובכלל ב 2022 היו עודפים מטורפים...ובשנה האחרונה הגירעון כבר עבר את ה 100 מיליארד!!! בשעה שהתיירות קפאה, החקלאות קפאה, שוק הנדל"ן הצטנן, ההכנסות מדלקים מצטמצמות (סובסידיות ורכב חשמלי), ובעיקר ההשקעות בישראל ירדו והדירוג ירד!!
המשך 16:07 10.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איצקו
רק לא אומרים מה גובה הריבית וכמה נשלם על ההלוואה הזאת.
03:46 10.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף
ביבי אשם !! לך !!
09:32 06.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר