אוגנדה נגד שופטת המדינה בהאג: "לא מייצגת אותנו"
אחרי שהשופטת האוגנדית ג'וליה סבוטינדה התנגדה לכל הצווים של בית הדין לצדק בהאג נגד ישראל, ממשלת אוגנדה פרסמה הודעה בה אמרה כי "זו עמדתה האישית והעצמאית, שלא משקפת או מייצגת את עמדת הממשלה"

ממשלת אוגנדה פרסמה היום (ראשון) הודעה בה התנערה מחוות הדעת של השופטת ג'וליה סבוטינדה, אשר ייצגה את המדינה בדיון על התביעה של דרום אפריקה נגד ישראל בבית הדין לצדק בהאג. ההודעה הגיעה לאחר שסבוטינדה הייתה השופטת היחידה שהתנגדה לכל הצווים שהוצאו נגד ישראל, וקבעה בדעת מיעוט כי אין מקום לדון בטענה ל"רצח עם" ברצועת עזה.
"העמדה שננקטה על ידי השופטת סבוטינדה היא עמדתה האישית והעצמאית שלה, ולא משקפת או מייצגת בשום אופן את עמדת ממשלת הרפובליקה של אוגנדה" נכתב בהודעת הממשלה. עוד נאמר כי אוגנדה ממשיכה לתמוך בעמדת המדינות הבלתי מזדהות לגבי המלחמה בעזה – אשר גינתה את הפעילות הצבאית ברצועה ואת "הרג האזרחים", וקראה להפסקת אש מיידית.
כזכור, ביום שישי האחרון בית הדין לצדק בהאג הוציא 6 צווי אזהרה לישראל בעקבות התביעה של דרום אפריקה בטענה ל"רצח עם", כאשר 4 מתוכם התקבלו ברוב של 15 שופטים – כשרק סבוטינדה והנציג הישראלי אהרון ברק התנגדו להם. עם זאת, סבוטינדה התנגדה גם לשני הצווים שעליהם ברק הצביע בעד – בהם צו הקורא לישראל למנוע ולהעניש מקרי הסתה לרצח עם נגד הפלסטינים, וצו הקורא לישראל לאפשר סיוע הומניטרי בסיסי לאזרחי עזה.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו