ברוב של 15 ל-2: בית הדין מפרסם צווים נגד ישראל
בית הדין הבינלאומי לצדק הממוקם בהאג שבהולנד צפוי לפרסם היום את החלטותיו בקשר לדרישה הדרום אפריקאית לצוו מחייב להפסקת המלחמה ברצועה

שבועיים אחרי שנפתחה התביעה של דרום אפריקה כנגד ישראל בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג, מתכנס היום ה-ICJ (בית הדין) לפסוק האם יקבל את הדרישה של דרום אפריקה לצווים מידיים כנגד הלחימה הישראלית בעזה, והאם ידון בהמשך בטענת "רצח עם" של דרום אפריקה כנגד ישראל.
הדיון היום (ו') יקבע אם בית הדין יקבל את הדרישה של דרום אפריקה לצווים נגד הלחימה ברצועה, או במידה ובית הדין לא יקבל את דרישת דרום אפריקה לצוו לעצירת המלחמה, איזו פסיקה יספק, והרם יחליט להתקדם עם חקירות האישום ב"רצח עם".
מהלך הדיון:
14:05- השופטים נכנסים כעת אל אולם בית המשפט.
נשיאת בית הדין פתחה את הדיון, והכריזה כי היום תימסר החלטת בית המשפט בנושא צווים שהתבקשו על ידי דרום אפריקה, תחת הנוהל למניעת "רצח עם".
נשיאת בית הדין סיפקה תקדים לדיונים והסבירה כי התביעה הוגשה על ידי דרום אפריקה, לאחר שבשיעי לאוקטובר ביצע חמאס "מתקפה" על ישראל, וכי ישראל יצאה בתגובה לכך למבצע צבאי רחב היקף ברצועה שהביא לפגיעה משמעותית באוכלוסייה ובתשתיות האזרחיות במקום.
נשיאת בית הדין מציינת כי מדינת דרום אפריקה שלחה מספר מסרים חסויים ופומביים בניסיון לעצור את הלחימה לפני שפנתה לבית הדין בהאשמת ישראל ברצח עם, וכי ישראל ביטלה את האשמות דרום אפריקה בפורומים רבים.
14:15- נשיאת בית הדין קבעה שבית המשפט ידון בהאשמות נגד ישראל, וכי קיימת עילה לדון בהפרות ישראליות.
נשיאת בית הדין מסבירה כי אין קביעה כי ישראל אכן עברה על הנוהל למניעת רצח עם, וכי קיים דיון בתוך בית הדין האם מעשי ישראל מגיעים אל מעמד של "רצח עם", וכי למרות שיתקיימו דיונים אין הדבר אומר כי ישראל אשמה ברצח עם.
נשיאת בית הדין מסבירה כי למרות ולא ניתן לאשר את הנתונים היוצאים מתוך הרצועה, על פי דיווחים נהרגו כ- 25,000 בני אדם ברצועה, ודווחו על מעל ל-60,000 פציעות וצוטטה גורמי או"ם היצאו כנגד פעולות ישראל ברצועה, ביניהם גם ראש ארגון אונר"א.
14:25- נשיאת בית הדין מצוטטת את שר הביטחון גלנט, כאשר אמר בשביעי לאוקטובר "הוריתי על מצור מלא על הרצועה" וגם כאשר אמר יום לאחר מכן כי "אנחנו נלחמים בחיות אדם, זה דאע"ש של עזה".
נשיאת בית הדין המשיכה וצוטטה גם את נשיא המדינה הרצוג כאשר אמר בראיון "אנחנו פועלים על פי הדין הבינ״ל, יש שם עם שלם שאחראי, זה לא נכון שיש אזרחים לא מעורבים, הם יכלו להתקומם נגד המשטר האכזרי".
14:30- נשיאת בית הדין קובעת "יש צדק בזכות של דרום אפריקה לדרוש צווים מסוימים נגד ישראל".
נשיאת בית המשפט מכריזה כי למרות מערכת המשפט העצמאית הישראלית והחקירות הפנימיות שלה, בית הדין קובע כי יש צורך להוציא צווים להגבלת פעולות ישראל ברצועה.
14:45- נשיאת בית הדין הודיעה כי אכן יוצאו צווים זמניים נגד ישראל וכי: "על ישראל לפעול בכל כוחה לא להפר את אמנת רצח העם"
בית הדין אף קבע, ברוב של 15 תומכים נגד 2 מתנגדים כי על ישראל "לפעול ככל יכולתה למנוע הסתה לרצח עם, לספק סיוע הומניטרי לרצועה, לשמר ראיות לפעולותיה ולהגיש דו"ח לבית הדין תוך חודש אחד בנושאים אלו".
14:50- בית הדין החליט על 4 צווים נגד ישראל, השופט אהרון ברק תמך בשניים מתוכם.
נשיאת בית הדין הודיעה כי הוחלט על 4 צווים כנגד פעילות ישראל, השופט אהרן ברק תמך ב-2 מתוך הארבעה, ראשית תמך בצו של בית הדין "לחקור מסיתים נגד הפלסטינים ברצועה" ובנוסף תמך בצו שקבע כי "ישראל תספק סיוע הומניטרי לרצועת עזה".
בית הדין לא סיפק צוו שקובע כי יש לעצור את הלחימה.
15:00- הדיון הסתיים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו