רבות דובר על הבלתי מעורבים בעזה, בתיעוד מיוחד לתקשורת הזרה חשף היום (רביעי) צה"ל תיעוד של ילדים עזתים בפעילות צבאית והסתה בשירות החמאס.

על פי הודעת צה"ל, תיעוד חדש שנחשף מוכיח כי ארגון הטרור חמאס מחנך ומסית את הילדים ברצועת עזה לטרור. מגיל צעיר מחונכים לשנאת ישראל ויהודים וכבר בבתי ספר, תנועות נוער וקייטנות עוברים הילדים הכשרות צבאיות תאורטיות ומעשיות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ילדים עזתים במנהרת חמאס (צילום: דו"צ)

בצה",ל ציינו כי בעתות שגרה, חמאס מנהל מחנות קיץ, במסגרתם הילדים לומדים ירי בנשק, הסתערות ממנהרה, לחימה נגד טנקים ואף חטיפת חיילים. המחנות הינם שלבים מוקדמים להכשרה בזרוע הצבאית. להערכת מודיעין, מספר רב של קטינים פועלים בארגוני הטרור חמאס והג'יהאד האסלאמי פלסטיני.

ילד עזתי לצד משגרי טילים (צילום: דו"צ)

גם במהלך המלחמה אומרים בצה"ל, ארגון הטרור חמאס עושה שימוש בקטינים למשימות שונות, לדוגמה שליחת ילדים למטרות העברת מסרים ותחמושת. כפי שכבר חשף צה"ל בעבר בחקירתו של מפקד פלוגה בגדוד 'זיתון' בחמאס, חלק מתורת הלחימה היא שימוש בילדים להעברת חומרי נפץ, למשל במסווה של שקיות ירקות וזאת מתוך ההבנה שצה"ל לא יפגע בהם.

כמו כן, נשלחים הילדים לזירות הלחימה לאחר תקיפות על מנת להעריך את הפגיעה ולדווח עליה למחבלים שמסתתרים במחסות.

ילדים עזתים בשירות חמאס (צילום: דו"צ)