"שלום סיון, שמי לימור זוסמן. לפני 23 שנים, כשהייתי בת 6, הוריי הלכו לחתונה באולמי ורסאי ולא חזרו. הרצפה כידוע קרסה, ועשרות נהרגו. קמתי לבוקר שבו הבנתי שאני לבד בעולם.
כשאני שומעת על אביגיל עידן, הילדה שאיבדה את שני הוריה וחזרה מהשבי, ועל ילדים נוספים – אני מכירה את החושך הגמור הזה.
אני זוכרת את כולם יושבים שבעה בבית של אחת הדודות ובוכים, דודה אחת מתעלפת, השנייה צורחת… יצאתי מהבית, אף אחד לא שם לב, הלכתי לחצר, הצבעתי על שלושה כוכבים בשמיים ואמרתי בקול: 'אבא ואימא ואלוקים שומרים עליי ביחד'. אחר כך התברר שצלם עיתונות צילם אותי שם.
מאותו רגע, קיבלתי כוחות שלא מהעולם הזה, להיצמד לחיים ולבחור בהם. עם השנים למדתי את הפסוק: 'כִּי אָבִי וְאִמִּי עֲזָבוּנִי וַה' יַאַסְפֵנִי'. למדתי מה הכוח של אלמנים ואלמנות, של יתומים ויתומות. יש עליהם שמירה מיוחדת.
אני לא רוצה להבטיח הבטחות ריקות: זה לא עובר. אני עדיין הילדה בת ה-6 שמחכה שהוריה יחזרו כבר מהחתונה. אני עדיין הילדה בת ה-12 שעומדת בטקס בת מצווה בכיתה ו', כשכל החברות שלי עומדות לצד אימא שלהן, והאבות בקהל.
אבל אני ראיתי את זה אצלי: אלוקים לקח נשמה – אבל ייתן נחמה.
צריך לעבוד בשביל זה. לכל מי שמסביב אני אומרת: תהיו איתם בכאבם. תיתנו ותחבקו ואל תבקשו דבר. תהיו רגישים וזהירים. תנו להם זמן. והכי חשוב: אל תרחמו עליהם! את הרחמים תשאירו בחוץ. רק תאירו להם את החוזקות שבהם. אל תתמקדו בפציעות שלהם אלא בכוחות שלהם. אל תהפכו אותם לתלויים בחסדים של אחרים כל ימיהם, תנו להם לבנות את עצמם בגבורה.
היום אני נשואה, אימא, לומדת כדי לעבוד בתחום הייעוץ והמשפחה (אולי דווקא כי איבדתי משפחה). אפשר לבחור בחיים.
כל הלילה לא ישנתי וכתבתי את זה לעצמי, למשפחות השכולות, לכולם, ולילדה אחת במיוחד. ברוכה השבה, אביגיל".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
אורן מאתא
כתבת יפה ומרגש
18:38 28.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף
מרגש מאוד מאוד!! מתי יבוא כבר המשיח?
18:34 28.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רות
מרגש, ענייני ומעל לכל חשוב מאוד!
16:29 28.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלינור
ממש יפה ומרגש
06:24 29.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דני צור
מאד מרגש! את אישה מקסימה...רק את תעזרי לעצמך..אלוהים ??!!
20:03 28.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורן מאתא
כתבת יפה ומרגש
18:38 28.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף
מרגש מאוד מאוד!! מתי יבוא כבר המשיח?
18:34 28.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רות
מרגש, ענייני ומעל לכל חשוב מאוד!
16:29 28.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הילה
ואוו מרגש מאוד המכתב ומלא עוצמות וכוח
11:06 28.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר