יהורם גאון התמוגג מהח"כ: הפך את הכנסת להיכל קודש
יהורם גאון התמוגג מרגע אחד במליאת הכנסת שאירע בשבוע שעבר: "רגע חסד שלא היה שייך להמולה המכוערת, רגע של קדושה, רגע מזוכך וטהור"
הזמר, היוצר והשחקן יהורם גאון, התייחס לאירוע אחד בשבוע שעבר במליאת הכנסת, ואמר כי תוך רגעים ספורים משכן הכנסת הפך ל"היכל קודש" כהדרתו.
גאון התייחס לנאומו של חילי טרופר וכתב: "הייתי מרותק לטלוויזיה, ביום ההצבעה על קריאה ראשונה של אתם יודעים כבר איזה. לא רוצה לפרט כדי לא להתחיל ויכוח. ולפי שמו של כל נואם ידעתי כבר מה יאמר, עד שנצץ רגע חסד שלא היה שייך להמולה המכוערת, רגע של קדושה, רגע מזוכך וטהור".
הזמר גילה כי "היה זה כשחבר הכנסת חילי טרופר עלה לבמה ופתאום הפכה המליאה המתלהמת היכל קודש, חילי טרופר החזיר את כולנו מן המדבר לארץ ישראל "היפה והנשכחת" והפך את כולנו בדבריו מ"ערב רב" לעם אחד".
גאון ציטט את כל נאומו של טרופר: "אלה הדברים: 'תכננתי לדבר על הסבירות ובעיקר על הקרע בעם, אבל חזרתי עכשיו מניחום אבלים אצל משפחת יצחק שאיבדה את בנה דויד – לוחם אגוז שנהרג בשבוע שעבר במבצע בג'נין, וחשבתי שראוי דויד וראויה משפחתו, שגם בבית הזה יזכרו אותו. במיוחד שדרכו רלוונטית מאוד לימים אלה".
"דוד דיבר על שותפות, משפחתו מדברת על שותפות. הצוות של דוד ב"אגוז" מורכב מצעירים מכל המגזרים ומכל פינות הארץ. הם בחרו להילחם ביחד למען המדינה בלי קשר לעמדות הפוליטיות שלהם. הם נהגו כלוחמים אמיצים וגם כמי ששומרים על מוסר לחימה. הוריו של דוד סיפרו שכאשר הצוות שהה בבית בג'נין, דוד בחר לישון על הרצפה ולא על מיטה של דיירי הבית. כשתינוק של משפחה מקומית בכה, דוד שידע ערבית, דיבר עם האם והציע לה להביא לו אוכל מתאים. הוא הלך וחזר ארבע פעמים עד שהביא את האוכל המתאים לתינוק".
"הם נלחמו באויבים בעוז ובאומץ אך הקפידו לשמור על כבודם וחייהם של מי שאינם מעורבים, דוד הקפיד להתנדב, עם ילדי חינוך מיוחד והיה רציני ומעמיק ויסודי, אך גם חי את החיים. הוא צלל וטייל ורכב על אופנוע. לפני הפעילות בה נהרג, הוא השאיר את האופנוע שלו בישוב אחר. הערב הגיעו 300 אופנוענים מכל הארץ להשיב את האופנוע לביתו ורָכְבו לזכרו. היו שם חילונים ודתיים, ימין ושמאל, שבאו לכבד את לוחם צהל שנהרג בהגנה על העם והארץ".
"הימים קשים, המחלוקות עמוקות ולא צריך לטשטש אותם. אבל הביקור הערב בבית משפחת יצחק הזכיר גם את הבסיס המשותף. את הביחד הישראלי. את תחושת האחווה הבסיסית, שיש וחשוב לשמור עליה, גם בתוך הסערה הגדולה שהארץ מצויה בתוכה. "תהיה טוב בלי רעש וצלצולים" כתב דוד. "וכמה המסר הזה פשוט, וכמה הוא מורכב עבור כולנו. הלוואי שנהיה ראויים. יהי זכרו של דוד יצחק ברוך".
בסוף דבריו כתב גאון: "תודה לחילי טרופר שהרשה לי לקרוא את דבריו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו