בקנדה טוענים: עניים נדחקים להתאבדות רפואית - סרוגים

בקנדה טוענים: עניים נדחקים להתאבדות רפואית

בקנדה טוענים כי מאז הפעלת החוק המאפשר התאבדות רפואית, יותר ויותר עניים במדינה בוחרים למות לאחר שלא הצליחו לקבל סיוע מהמדינה או טיפול במחלות ממערכת הבריאות הציבורית

יאיר אמר, חדשות סרוגים
בקנדה טוענים: עניים נדחקים להתאבדות רפואית
  (צילום: שאטרסטוק)

מספר מאמרים ותחקירים שפורסמו לאורך השנה האחרונה בקנדה מסעירים את הציבור במדינה הצפונית.

על פי אותם תחקירים יותר ויותר מאנשי האוכלוסיות העניות ביותר בחברה הקנדית, בוחרים לנקוט בתהליך של התאבדות רפואית ("המתת חסד") לאחר שלא קיבלו תמיכה מהמדינה או שלא קיבלו מענה לבעיות הרפואיות שלהם במערכת הבריאות הציבורית של קנדה.

קנדה העבירה ב2016 חוק המאפשר לרופא לסייע למטופל הסובל מבעיות רפואיות כרוניות וחסרות מרפא להתאבד, לקנדה שותפות מספר קטן של מדינות שאישרו הליכים דומים: בלגיה, הולנד, אוסטריה, שווייץ, ספרד וניו זילנד מאפשרות התאבדות בסיוע רפואי. בתוך ארה"ב, מדינות קליפורניה וקולורדו בארה"ב מאפשרות את התהליך תחת מגבלות מחמירות.

הסיבה השישית הנפוצה למוות בקנדה – המתת חסד

ההבדל הוא שבמדינות אחרות מדובר בהליך נדיר תחת מגבלות קפדניות, אך בקנדה התאבדות בסיוע רפואי הפכה להיות הסיבה השישית הנפוצה ביותר למוות במדינה. אלפי קנדים בוחרים למות כל שנה, ועל פי התחקירים שפורסמו לאורך השנה האחרונה עניים בוחרים למות בקנדה בקצב מדאיג.

בפברואר השנה פורסמו בתקשורת הקנדית שני מקרים בהם נשים מבוגרות שחיו מתחת לקו העוני ונעזרו בקצבת סיוע, בחרו לבצע התאבדות רפואית. שתיהן סבלו מבעיה רפואית דומה שמנעה מהן לעבוד והסיוע שקיבלו מהמדינה לא הספיק לכסות את עלויות הטיפולים ואת עלויות המחיה שלהן. אחת מהן ביצעה התאבדות רפואית באפריל והשנייה בשלבים הסופיים של אישור התהליך.

מקרה נוסף שהתפרסם בעיתונות היה של דר רחוב שבחר למות לאחר שבקשתו לקצבת סיוע למגורים נדחתה על ידי רשויות המדינה, על פי מחקרים מומחים מעריכים שמקרים כאלה הופכים להיות נפוצים יותר ויותר.

עוד באותו נושא

מושל פלורידה תוקף: נתניהו נבחר דמוקרטית, כבדו זאת


24

להרחיב את המתות החסד גם לקטינים

בכירים לשעבר במערכות הבריאות והרווחה הקנדיות מסבירים כי "המערכת הציבורית מוצפת, הגישה לטיפול או סיוע בה מוגבלת מאוד. מי שלא יכול לשלם על רופא פרטי ימתין חודשים לבדיקות פשוטות, רשתות הסיוע החברתיות בקנדה קורסות".

הפרסומים הניעו קול מחאה בציבור הקנדי, ארגונים רבים החלו לפרסם קריאות להיאבק בתופעה ולהטיל מגבלות מחמירות וראשי הכנסיות הגדולות בקנדה אף קראו לבטל את החוק המאפשר סיוע בהתאבדות לחלוטין אך קריאות אלו לא זכו למענה במסדרונות השלטון הקנדיים, אפילו להפך, וועדה מיוחדת של הפרלמנט הקנדי התכנסה בהוראת הממשלה לדון באפשרות להחיל את חוק הסיוע במוות על אנשים המעוניינים לסיים את חייהם כתוצאה מבעיות נפשיות, ואף גם האם צריך לאפשר אותו לשימוש על ידי קטינים.

אחת המומחיות העוסקות בנושא ד"ר הילארי דאוני מאוניברסיטת אונטריו מזהירה: "זה עלול להביא מבול של בקשות, אנשים מדברים הרבה על 'מדרון חלקלק' זו ההגדרה של מדרון חלקלק".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 1 דיונים מיין לפי
1
פתרון מצויין לדילול...
זאת לא בעיה | 12-07-2023 16:35
פתרון מצויין לדילול האוכלוסייה. צריך גם כאן. לבטל את ביטוח הבריאות הבולשביקי ושכל אחד ישלם מחיר ריאלי עבור שירותי רפואה.
אתה הראשון...
לירון | 13-07-2023 9:25
אתה הראשון ש.צריך לדלל ,אנשים כמוך צריך לדלל עוד שהם בבטן של האמא .
מי הפליק...
רן | 12-07-2023 20:47
מי הפליק לך בתח ת שהיית ילד חתיכת טיפש