צמח המרווה הוא אחד מצמחי המרפא והתבלין העתיקים והנפוצים ביותר בארץ, אך ברוב המתכונים והמאכלים הקלאסיים שלנו אנחנו נוטים לא להשתמש בו. אם חשקה נפשכם בשדרוג הארוחה שלכם, יחד עם טעם חדש בפה, הנה מתכון לחזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה.

מצרכים ל4-6 מנות:

קמח

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

4 עלי מרווה גדולים

2 חזות עוף, פרפרים, חצויים לרוחבם

4  חתיכות של חזה אווז פרוס, 300 גרם

 

שמן זית

3/4  כוס יין לבן

1/3 כוס ציר עוף או ירקות

2 כפות חרדל דיז׳ון

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

מצמידים עלה מרווה לכל נתח של חזה עוף, מניחים פרוסת חזה אווז לרוחב כל נתח, עוטפים סביבו כמו טבעת ומהדקים היטב – החזה אווז יידבק בקלות לקצהו השני.

מקמחים קלות את הנתחים.

מחממים במחבת מעט שמן זית וצולים שני נתחים בכל פעם, 3 דקות מכל צד או עד להזהבה.

חוזרים על הפעולה עם החזות הנותרים.

מוציאים את החזות מהמחבת.

מוסיפים למחבת החמה את היין וציר העוף, ומבשלים את הנוזלים במשך כ-2 דקות.

מוסיפים את החרדל, הדבש, המלח והפלפל ומערבבים לאחידות.

מחזירים את החזות מעל הרוטב ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות.

באדיבות השפית רותם ניצן ורשת סולתם