בית המשפט בטורקיה הוציא צו מעצר נגד ארבעה מהמפקדים הבכירים של צה"ל בזמן השתלטות על הספינה מרמרה לפני ארבע שנים.
בית המשפט לפשעים מיוחדים באיסטנבול הוציא בקשת הסגרה לאינטרפול נגד הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, מפקד חיל הים אליעזר מרום (צ'ייני), ראש אמ"ן עמוס ידלין ומפקד להק מודיעין אוויר אבישי לוי.
כזכור במשט שיצא מטורקיה לעזה, השתתפו מחבלים טורקים מארגון הHNN, בהשתלטות לוחמי השייטת על הספינה, הם נתקלו בהתנגדות אלימה, שהצריכה אותם לחסל 9 מהמחבלים שהיו על סיפון הספינה.
משמעותו של הוצאת צו המעצר הוא כי במקרה שאחד מהארבעה ינחת בטורקיה או במדינה לה יש עם טורקיה הסכמי הסגרה הוא יוכל להעצר ולהיות מוסגר למשפט באיסטנבול. התביעה בטורקיה דורשת עונשי מאסר עולם לארבעת הקצינים, בעקבות 33 תלונות שהתקבלו על ידי קרובי הרוגי המשט.
כזכור, ישראל התנצלה על אירועי המשט, כשראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם עמיתו הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן, לאחר שנשיא ארה"ב תיווך בין שני הצדדים.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
נועם
הרבי מלובביץ' ישו מוחמד הנביא מואפק טריף
13:21 07.05.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
08:27 06.08.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר