מתכון לזיתים חריפים ברוטב אדום

350 גר' חרוזי זיתים ירוקים

כף אחת של פפריקה מתוקה

ארבע כפות שמן

400 גרם רסק עגבניות.

5 שיני שום גדולות פרוסות.

5 שיני שום מרוסקות.

1 כפית כמון טרי

אחת וחצי כפות סוכר

שתי פרוסות לימון משומר

סחוג מרוקאי לפי הטעם.

פרוסות סלרי קצוצות. פלחי לימון לקישוט.

מתכון לזיתים חריפים ברוטב אדום – אופן ההכנה:

תחילה מרככים את הזיתים במים רותחים, מסננים, שוטפים במים קרים וחוזרים על התהליך פעם נוספת.

אחרי שהזיתים מצטננים, מטגנים את רסק העגבניות והתבלינים בסיר עמוק. מוסיפים את הזיתים ומבשלים אותם כ-20 דקות.