לאחר שמשתתפים רבים העידו על אלימות מיותרת והתנהגות בלתי הולמת של משטרת ישראל כלפי העולים להר מירון השנה, ועדת החקירה לאסון מירון שלחה הבוקר (רביעי) מכתב לצבי טסלר, הממונה על ההילולה, בו היא מבקשת ממנו לשלוח ממצאים על ההתנהלות בהר השנה, במטרה לחקור גם את ההתנהלות השנה.
המכתב המלא:

כזכור, ההילולה השנה לא עברה בשקט. מתפללים רבים העידו כי ההר היה ריק מאוד, שהשוטרים התנהגו באלימות מופרזת ולא היו קשובים למתפללים ולצרכיהם.
האירועים החריגים הגיעו לאחר לילה רגוע בו הצליח השקט להישמר על ההר במהלך ההילולה, אך דווקא בבוקר שאחרי נרשמו הפרות סדר רבות במקום.
למרות מאמצי המשטרה, בשלב מסויים מאות מתפללים פרצו את מחסומים לתוך ציון הקבר ונכנסו ביחד, כשרבים מהם התעמתו עם השוטרים והסדרנים שהוצבו במקום.
חברי הוועדה ביקשו כי החומרים יישלחו לא יאוחר מעוד כשבועיים – יום חמישי, ה-9.6. העתק נשלח גם לשר הדתות מתן כהנא.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים