המומחה מסביר: דיון פוליטי; התוצאה נגד שיקלי ידועה מראש
ועדת הכנסת צפויה לקבוע כי עמיחי שיקלי הוא ח"כ פורש, ולהטיל על שורת עיצומים קשים. לקראת הדיון בוועדה, ד"ר אסף שפירא מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, מסביר בראיון באולפן כיצד זה יתנהל

תשומת לב הציבורית תופנה מחר (שני) לוועדת הכנסת, לקראת הדיון בבקשה של סיעת ימינה להכריז על עמיחי שיקלי בתור ח"כ פורש.
מדובר בישיבה מאוד חריגה בכנסת, שמתרחשת אחת לכמה שנים ונחשבת לדיון חצי משפטי, למרות שכל הנוכחים הם פוליטיקאים וההכרעה בידי חברי הכנסת.
לקראת כינוס הוועדה, ד"ר אסף שפירא, ראש התוכנית לרפורמות פוליטיות במכון הישראלי לדמוקרטיה, מסביר באולפן סרוגים מה ניתן לצפות מהדיון.
"מדובר בסופו של דבר בדיון פוליטי, והתוצאה צפויה מראש. מאז שהחוק חוקק בשנת 1991 היו רק 9 מקרים של שחברי כנסת הוכרזו פורשים, אבל רק שני מקרים הסיעה ביקשה בניגוד לדעת הח"כים להכריז על פרישה – מיכאל נודלמן ואורלי לוי אבקסיס".
"ישראל דומה לשאר הדמוקרטיות"
לגבי השאלה עד כמה הנוהל הזה מקובל בעולם, משיב ד"ר שפירא: "ישראל כן שומרת על איזון סביר לאור העובדה שאי אפשר להדיח חבר כנסת לגמרי ולהכריח אותו להתפטר, והוא יכול להמשיך להצביע בכנסת ולכן במובן הזה ישראל דומה לשאר הדמוקרטיות".

ועדת הכנסת, ארכיון (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
"ישראל כן יותר קיצונית בסנקציות שהיא מטילה גם על התמודדות בבחירות הבאות. אבל אם שיקלי יחליט לפרוש מהכנסת בסמוך למועד ההכרזה, הוא יוכל להתמודד בבחירות הבאות במפלגה שמיוצגת כעת בכנסת"
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו