ראש עיריית ניו יורק אריק אדמס הציג הערב (שני) פרטים חדשים על השריפה הקטלנית שנרשמה אמש ברובע הברונקס, בו נהרגו 17 בני אדם ונפצעו 62 נוספים. לדבריו, מחקירה ראשונית עלה כי השריפה נרשמה בעקבות תקלה בתנור חימום שפעל בקומה השנייה של הבניין.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שריפה ניו יורק

"השריפה פרצה בחדר שינה שנרשם באחד מהדירות. צוותי כיבוי האש מצאו עדות פיזית לכך, וחוקרי המשטרה שמעו עדות מדיירי הבניין שיצאו" אמר מפקד צוותי הכיבוי של ניו יורק, דניאל ניגרו. לדבריו, עשן השריפה התפשט בכל רחבי הבניין בן 19 הקומות מכיוון שהדלת הראשית של הדירה הייתה פתוחה – מה שאפשר לעשן להגיע לחדר המדרגות ומשם גם לתוך דירות נוספות במבנה.

"כמות העשן שהתפשטה בבניין היא חסרת תקדים, וזה הוביל למספר מתים ונפגעים הגבוה שנרשם באסון הזה" ציין ניגרו. "חלק מהדיירים לא יכלו לצאת מביתם, אחרים ניסו להימלט ונפצעו בדרך בגלל היקף העשן". אדמס ציין כי הדלתות בבניין אמורות להיסגר באופן אוטומטי, וככל הנראה תקלה הובילה לכך שהדלת הייתה פתוחה בדירה שבה השריפה פרצה.