הסכתים

חיבור מפתיע בין הציונות הדתית לחרדים: צוללים עם ישי כהן

מדוע אסון מירון הוא אירוע כמעט מחולל בחברה החרדית? למה המפלגות החרדיות נצמדות לנתניהו? איזה חיבור מעניין נוצר בין דתיים לאומיים לחרדים? הפרשן ישי כהן בפודקאסט "צוללים לישראליות"

חיבור מפתיע בין הציונות הדתית לחרדים: צוללים עם ישי כהן

הפרשן והמגיש החרדי ישי כהן מ-'כיכר השבת' הגיע לפודקאסט 'צוללים לישראליות' לדבר על המהלכים שעוברת החברה החרדית. כהן מדבר על ברית חדשה בין החרדים לזרם המרכזי של הציונות הדתית נגד ממשלת בנט-לפיד בעיקר בסוגיות הדת והמדינה.

האזינו:

כהן, מציין את אסון מירון כנקודת התפנית הגדולה ביותר בחברה החרדית בשנים האחרונות וגם מספר חוויות קשות שעבר בעת סיקור האסון שהפך לטרגדיה הגדולה שחווה המגזר החרדי. הוא מראה כי וועדת החקירה הממלכתית עליה נלחם, למרות הניסיונות מתוך הציבור להוריד אותו מזה, הפכה למאורע נדיר בו קהילות חרדיות קיצוניות הסכימו שהמדינה תיקח אחריות על האירוע.

בהקשר הזה הוא קורא לשר הדתות מתן כהנא שלא ימנע את ההישג וייקח את ההדלקה היחידה שאושרה לחסידות בויאן ובמקום למנף את ההישג, יגביר את אי האמון בין החרדים למדינה.

"יש מגמה של עיסוק ביהדות": צוללים עם חוקר הספרות אריק גלסנר

הוא טוען כי היצמדות החרדים לליכוד ולנתניהו נובעת בין היתר בגלל הדחיקה של ליברמן את החרדים החוצה במסווה של רצון לשילוב החרדים בממשלה החדשה. ומדבר על הדלי הגישות ביחס לנתניהו בין הפוליטיקאים החרדים. "לקח לציבור החרדי לקחת זמן להבין שהם נמצאים במצב אחר", הוא אומר. "התחושה החרדית: שמישהו מנסה לנתק את הדת והמדינה".

אם יש נקות אור בממשלת בנט לפיד הוא החיבור בין רוב הציבור חובשי הכיפה הסרוגה לציבור החרדי

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

2
2
קובי
23.12.21

האמת נכון החרדים גילו מי אמיתי ומחובר לערכים ומי מוכר הכל לליברמן וקריב.

1
ברור
24.12.21

ממילא לא היה הבדל גדול בין הסמוטריצים והחרדים. מה ההבדל בין האברך המשתמט סמוטריץ לאברך חרדי משתמט כלשהוא?