חוזרת אליכם עם עוד המלצה בשרית (כשרה למהדרין, ושמיטה לחומרה)
הפעם הגענו למסעדת שמאלץ, מסעדה בניחוח דליי ניו -יורקי, שילוב של אוכל אשכנזי יהודי אותנטי אל מול חידושים מודרניים. הבעלים של המקום, אפרים, עולה חדש מארצות הברית הביא איתו אוכל עם טעם של בית, והשלים את החסר לטעמים שנדיר למצוא אצלנו בארץ. אפרים פתח את המסעדה בלי אף ניסיון או הכרות בעולם המסעדנות, רק אהבה למטבח, מה שמראה את הנוכחות וההבנה שיש לו במסעדה.
את האח הבכור של שמאלץ ייתכן שתכירו מכיוון שהבר בשוק מחנה יהודה האטצ' גם הוא שייך לאפרים, ומהבירות בייצור עצמי שתמצאו בבר תוכלו להנות גם במסעדה. המסעדה שממוקמת בשכונת רמת אשכול, נפתחה ממש עם הקורונה, בפברואר 2020, והמקום נאלץ להתאים את עצמו כל פעם בהתאם להשפעת המגפה במדינה. אז אם תהיתם, כן, המקום למד להתאים את עצמו למשלוחים בתוך ירושלים.
ברגע שהבנתי את הסגנון של המקום, ידעתי ממי לבקש להתלוות אלי – אבא שלי. גם הוא גדל בניו יורק, וסיפר לנו לא מעט על הדליי של ניו יורק, ושאי אפשר למצוא דברים כאלה בארץ. ידעתי שהוא יהיה המבקר הטוב ביותר למשימה. אז אחרי ההקדמה, נעבור לדבר על המטרה לשמה הגענו – האוכל.
פתחנו עם מרק עוף וקניידלך – קלאסי. למרק יש טעמים עשירים, ועמוקים, הקניידלך אוורירי כמו שהוא צריך להיות.

המנה שהכי חיכיתי לה הייתה הכבד קצוץ שמופיעה בתפריט. אבא שלי מבחינתי הוא הסמכות בעניין כבד קצוץ, כי כשהוא מכין אותו כל השכונה מקבלת משלוחים, ולא נשאר פירור. לצערי לא היה ביום שבו הגענו, הסבירו לנו שזה מכיוון שהתוקף של כבד קצוץ הוא מאוד קצר, בין יום ליומיים, ולכן את מנת הכבד קצוץ תוכלו למצוא לרוב בימי חמישי ובסופי השבוע (תכף נרחיב על מה קורה במקום בחמישי בערב). אז כן, יש לי סיבה לחזור.
בעיקריות היה לי ברור שלא אוותר על אחד מהסנדוויצ'ים של הדליי. את כל הבשרים מכינים במקום מה שמשפיע על האיכות והטעם, הלחם מיוצר במיוחד למסעדה, כריך דליי רגיל יוגש לרוב בלחם שיפון, אז בלחם בשמאלץ תמצאו את הקימל בתוך הבצק. הכריך שלנו היה עם פסטרמי, ולא, זה לא פסטרמה שתמצאו בסופר, זה נתח שונה של בשר עם תיבול של המקום, סלט קולסלאו, וחרדל. הכריך היה מעולה.

הכריך מגיע לצד 2 תוספות לבחירה, אנחנו ניסינו את הלאטקס שהגיעו בצורה כדורית, שלפי טענת המומחה (אבא) היה חסר בהם מעט תיבול, אך לצד הרוטב שהגיע עימם זה איזן את הטעמים. והתוספת השנייה, הייתה חמוצים מקולורבי וגזר שהיו מעולים. אם אתם שואלים את עצמכם חמוצים, אז איפה המלפפון? התשובה היא שהמקום קונה מחקלאי מסוים את הזן המתאים לחמוצים, ובגלל שנת השמיטה זה לא מתאפשר. מה שמפתיע זה שהגזר והקולורבי מרגישים לגמרי כמו מלפפון חמוץ, ויש חריפות נעימה שעולה מהם.
המנה הייתה מעולה, משביעה מאוד לשני אנשים, ונותנת חוויה של וטעמים של דליי ניו יורקי. לדעת המומחה אבא, הוא טרם נתקל בכזה כריך כאן בישראל.

עוד אחת מהמנות שאסור לכם לפספס היא הווילדע נאשעראיי – מגש צ'יפס, רטבים מעולים, חתיכות של הפסטרמיי והקורנביף שמיוצר במקום. מנה מושחתת, שמצוינת לחלוקה למרכז שולחן (כאן אבא שלי ואני חיסלנו את זה)
מעבר לאוכל, את הארוחה ליווינו במגש טעימות של הבירות של האטצ' שעליהן מנצח ישראל אטלו, שהיו לא פחות ממעולות. הן היו ריענון מעולה ומיוחד לצד המנות.

המנות במקום גדולות, ומומלץ לחלוק אותם, לא ניסינו את הקינוח במקום שגם הוא בניחוח אוכל יהודי אשכנזי – בבקה שוקולד, שאני מאמינה שסוגר פינה לארוחה כזאת.
כמו שהבטחתי, אני סוגרת את פינת ימי חמישי בשמאלץ'. בימי חמישי תוכלו למצוא את הכבד הקצוץ המובטח, קיגל תפוחי אדמה (האהוב עלי), וצונלט'. פסטיבל שלם של אוכל יהודי אשכנזי. ובימי שישי במקום מוכרים אוכל מוכן לשבת.
בשורה התחתונה: למי שמחפש להתרפק על טעמים של פעם, או לנסות טעמים אותנטיים של אוכל אשכנזי.
מנות: מגוון גדול של מנות, מרבית המנות גדולות מאוד וניתנות לחלוקה.
מחירים: מעט גבוהים מין הממוצע, אך שווים את התשלום.
שירות: מעולה, גם בזמנים עמוסים.
כתובת: פארן 7, ירושלים.
שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 12:00-22:30, שישי 09:00-15:00.
טלפון: 058-746-2589
כשרות: כשרות מהדרין, שמירת שמיטה לחומרה.
חניה: חניה בכחול לבן במתחם וברחוב הסמוך.
נגישות: המקום נגיש.
שירותים: של המקום.
בונוס: ניתן לקיים אירועים קטנים במקום.
חשבונית:
מרק עוף- 36 ₪
ווילדע נאשעראיי- 64 ₪
כריך #18 – 94 ₪
מגש טעימות בירה- 42 ₪
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים