גורמים בציונות הדתית זועמים על הפרסומים לפיהם הרב אלי בן דהן ומקרוביו פועלים בתקופה האחרונה להרצת הרב שמואל אליהו לתפקיד הרב הראשי בירושלים ומכנים את המהלך 'חלוקת ג'ובים בסגנון ש"ס'.

מאז פטירת הרבנים הקודמים, בבירת ישראל כבר קרוב לעשור אין רבנים ראשיים, וגם פסיקות של בג"צ בנושא לא הצליחו להתניע את התהליך שנדחה מספר פעמים בשל בחירות לכנסת, לרבנות הראשית לישראל או למועצות המקומיות. רק לאחרונה פרסמנו בסרוגים צו ביניים של בג"צ המחייב את המשרד לשירותי דת להסביר מדוע לא מתחיל הליך הבחירה בעיר.

בימים האחרונים פועלים אנשי לשכתו של סגן השר לשירותי דת בהם חיים פלק, למען הרב שמואל אליהו, רבה של צפת. הרב בן דהן, היה ראש לשכתו של הרב מרדכי אליהו זצ"ל ומונה בהמלצתו למנכ"ל בתי הדין הרבניים עד שהודח על ידי אנשי ש"ס. בנוסף בישיבת מרכז הרב בודקים אפשרות להרצת ראש הישיבה, הרב יעקב שפירא לתפקיד הרב האשכנזי. שני הרבנים כזכור הפסידו בבחירות לרבנות הראשית לישראל.

גורמים בציונות הדתית בירושלים אומרים כי המהלך להרצת הרב שמואל אליהו לרבנות בירושלים הוא "סידור ג'וב בסגנון ש"ס". לדבריהם כבר לפני חמש שנים בחרו קבוצת רבנים את ראש מכון הלכה ברורה, הרב אריה שטרן כמועמד מוסכם של הציונות הדתית, כשהוא נתמך על ידי קשת רחבה של רבנים מהרב ליכטנשטיין והרב בני לאו ועד הרב דרוקמן והרב אריאל.

לדבריהם הקואליציה הירושלמית לתמיכה ברב שטרן מורכבת מכל גורמי הציונות הדתית בעיר בבתי כנסת מקרית משה ועד רחביה ובמועצת העיר מהבית היהודי ועד התעוררות ו'ירושלמים'. "אבל זה לא מונע מעסקני הבית היהודי לנסות לשכנע, הרי הם אלופים בלדעת יותר טוב מכולם איך מנצחים בחירות לרבנים." הם אומרים בציניות ומזכירים את התבוסה בבחירות לרבנות הראשית לישראל.

"האם כל זה ימנע ממשרד הדתות לחלק ג'וב, הם אמרו שאת זה עושים רק בש"ס, מסתבר שלמדו מהם לחלק ג'ובים אך לא לנצח בבחירות."

"כל מועמד כיום  מלבד הרב שטרן תמיכתו לא תחצה מגזרים וכל מועמד אחר מחליש את כוחה וקרנה של הציונות הדתית וכוחו של הציבור, וממילא נפסיד גם את תפקיד מרא דאתרא ירושלים." הם אומרים.

בלשכתו של הרב בן דהן מכחישים את הפרסומים ואומרים כי תהליך בחירת הרבנים בירושלים טרם החל "הצעד הראשון צריך להיעשות ע"י העירייה. עליה להחליט אם נציגיה בגוף הבוחר ישתנו או יוחלפו. כדי לקבל החלטה זו, על העירייה להקים קואליציה ולהביא את נציגיה לאישור מועצת העיר. עם קבלת עמדת העיריה, יחל  תהליך הבחירה.

"אולי כדאי שמי שמפיץ את הידיעה כביכול על מועמדותו של הרב שמואל אליהו יידע אותו גם על העניין…"