מגוון טיפים לחזרה מוצלחת ללימודים לילדים עם ADHD - סרוגים

מגוון טיפים לחזרה מוצלחת ללימודים לילדים עם ADHD

בימים אלו ילדנו חוזרים לספסל הלימודים. במיוחד לצורך כך מיטל פלד, מומחית להפרעת קשב ADHD, משתפת בטיפים לחזרה מוצלחת ללימודים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז

מיטל פלד
מגוון טיפים לחזרה מוצלחת ללימודים לילדים עם ADHD
  (צילום: שאטרסטוק)

החזרה לבית הספר היא לא תמיד פשוטה ולילדים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD) היא מורכבת יותר. הסיבה הראשונה לכך זה הקושי שלהם להתרגל לשינויים ועצם המעבר מחופשת הקיץ לספסל הלימודים מהווה שינוי משמעותי.

בנוסף לכך, להרבה ילדים עם הפרעת קשב קשה אפילו יותר מלאחרים. חזרה מוצלחת לשנת הלימודים מתחילה בראש ובראשונה מההכנה המוקדמת בבית הן מבחינת אמצעים והן ומבחינה תפקודית ורגשית.

עוד באותו נושא

חזרה ללימודים: כך תכינו את ילדכם בצורה הנכונה

כדי להתחיל את שנת הלימודים בצורה מוצלחת ריכזתי לכם 10 טיפים יעילים:

  1. דברו עם הילדים בשבועיים הראשונים של פתיחת שנת הלימודים, למה הילדים שלכם מצפים? האם יש דברים שהם רוצים לשנות בעקבות השנה הקודמת? האם יש להם מטרות שהם רוצים להשיג השנה?
  2. כתבו את המטרות שלהם כדי שתוכלו לחזור אליהם במהלך השנה- לפעמים צריך לעזור לילדי הקשב לזכור שוב ושוב את המטרות שהציבו לעצמם.
  3. אם לילדים שלכם יש קשיים בהתארגנות כדאי שתארגנו ביחד את סביבת הלמידה, שימו לב שלא יהיה עומס גדול בחפצים שיכולים להסיח את תשומת הלב ולהפריע ללמידה.
  4. ציידו את ילדיכם באמצעי עזר לחיזוק הקשב והריכוז בזמן למידה כמו fidget toys (כדור לחיץ, פופיט, "סבתא סורגת" וכו' )
  5. סדר יום שמותאם לילד/ה שלכם הוא מפתח להצלחה! שוחחו ביחד על מה צריך לכלול סדר היום ובאיזה שעות לאורך היום כמו למשל מתי מתמקדים בש"ב ומתי במסכים/משחקים.
  6. קחו בחשבון שאם הילד/ה מקבלים טיפול תרופתי אז יש שעות שבהם הכנת שיעורי הבית קלה יותר ומהירה יותר תחת השפעת התרופה לעומת שעות שבהן כל פעילות שדורשת מאמץ יכולה להיות מלווה במאבק מתיש. אפשר לפתח שיח בנושא ולהסביר לו שנטילת תרופות לא הופכת אותו לשונה או מוזר.
  7. חוגים ותחביבים כיפיים הם הדלק של ילדי הקשב שלכם. תשאירו תמיד מקום במהלך השבוע לפעילויות מעודדות שמעלות את תחושת הערך ואינן מיועדות לטפל במקומות המאתגרים. כדאי כבר עכשיו לשוחח עם הילדים ולתכנן לאיזה חוגים ללכת זה מוסיף ציפייה מרגשת ונעימה לקראת תחילת השנה.

    (צילום: שאטרסטוק)

  8. שיתוף פעולה עם ביה"ס יכול להקל את ההתמודדות של הילד/ה שלכם בתוך ביה"ס. כשתדעו מי תהיה המחנכת השנה, מומלץ לשוחח איתה, להסביר איך מתבטאת הפרעת הקשב והריכוז של הילד/ה שלכם, מה הצרכים שלהם, מה היטיב איתם שנה שעברה וכמובן גם מה החוזקות שלהם. בדרך זו ניתן ליצור קשר הדדי של שיח ותמיכה מיטיבים.
  9. הורים יקרים, תזכרו שלילד/ה שלכם יש הפרעת קשב שזו הפרעה נוירו-התפתחותית, שנובעת מחוסר איזון של שליחים עצביים במח. משום כך, שלא באשמתם יש דברים שהם באמת לא מסוגלים גם אם הם רוצים ומבטיחים שיעשו.
  10. ככל שתכירו יותר את המאפיינים של הפרעת הקשב של הילדים שלכם כך תמנעו מציפיות יתר שמובילות לאכזבות ומאבקים מיותרים ותוכלו יותר להכיל אותם ולמצוא את דרכי ההתמודדות שמעלות את תחושת השייכות של ילדיכם במשפחה.

הכותבת היא מיטל פלד, מומחית להפרעת קשב ADHD, מנחת הורים ומרצה בכירה במכון אדלר.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו