בשורה טובה לטבע בישראל. לראשונה נצפה קינון של אית צרעים בארץ. אית צרעים היא עוף דורס בגודל בינוני ממשפחת הניצים, היא מקננת באירופה, הקינון הקרוב ביותר לישראל נראה בתורכיה.
גב האיה שחום וגחונה אפור כהה עם כתמים. רגליה קצרות ומוצקות, בהן היא חופרת קיני צרעות ודבורים. על מצחה ולחייה קשקשים המגינים עליה מפני עקיצות.
בישראל אית הצרעים היא חולפת מצויה, והיא הדורס השכיח מבין העופות הנודדים. מספר הפרטים בלהקותיה מגיע עד אלפי פרטים. באביב מאחרות האיות לשוב, והן המסיימות את נדידת הדורסים. בדרך כלל נעות איות הצרעים מעל ישראל בציר המזרחי. פרטים צעירים הטועים בניווט נעים מעל מישור החוף, ולעיתים נפצעים כאשר הם נחבטים בבניינים או בתשתיות אחרות.
מי שראה גוזל שידווח
עזרא חדד פקח רשות הטבע והגנים: ״לפני קצת יותר מחודש הייתי בסיור בהר מירון עם עמיר בלבן ראינו מופע ראווה של איית צרעים, חיפשנו קינון אך לא מצאנו. השבוע התקבל דיווח למוקד רשות הטבע והגנים על אזרח שמצא גוזל של איית צרעים בגליל המערבי. מסתבר שמדובר בגוזל שנפל מעץ."
חדד מעיד: "קפצתי למקום אך לא מצאתי את הגוזל בשטח. במידה וראיתם את הגוזל אנא דווחו למוקד רשות הטבע והגנים 3639*״.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים