יום הולדת לנעמי שמר: 10 דברים שלא ידעתם עליה
ידעתם שנעמי שמר היא דוקטור? ומה היתה ההשראה שלה לכתיבת השיר "לו יהי"? לכבוד יום הולדתה התשעים ואחד של המשוררת הלאומית, קבלו עשרה דברים שלא ידעתם עליה

היום (שלישי) לפני 91 שנים, נולדה בקבוצת כנרת נעמי שמר. המשוררת הדגולה, שהמוני שירים שכתבה הפכו לנכסי צאן ברזל, היא אחת הדמויות החשובות בתרבות הישראלית.
לכבוד יום הולדתה, אספנו לכם עשרה דברים שלא ידעתם על נעמי שמר
1. החיבור שלה למוזיקה התחיל כבר בגיל 6, כשאמא שלה דחפה אותה ללמוד לנגן על פסנתר.
2. העבודה הראשונה שלה בתחום היתה בתור הריתמיקאית של ילדי קיבוץ כנרת. משם נבעו השירים הראשונים שכתבה, בניהם השיר "הדואר בא היום".
3. את שירותה הצבאי העבירה כפסנתרנית של להקת הנח"ל.
4. כשכתבה שירים לתיאטרון, היא נהגה לעשות זאת בשם בדוי, תחת שם העט "ש. כרמל".
5. השיר שהפך את נעמי שמר להיחשב המשוררת הלאומית, "ירושלים של זהב", הוקלט במעל ל300 גרסאות שונות, במגוון שפות, כולל אספרנטו ויידיש.
6. הזמר אריאל הורוביץ, שיצר וביצע את השיר "עשרים אלף איש" לזכר שון כרמלי הי"ד, הוא בנה של נעמי שמר.

ללי שמר, ביתה של נעמי שמר (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
7. את השיר "לו יהי" כתבה שמר במקור למנגינת השיר "Let it be" של הביטלס, אך בעלה מדרכי אמר לה שהמילים שכתבה יפות מכדי לבזב אותן על מנגינה של זרים, ועל כן היא הלחינה אותו מחדש. מסיבה זו, ניתן למצוא דמיון בין השירים.
8. אל תאמרו נעמי שמר, אימרו דוקטור נעמי שמר! האוניברסיטה העברית ומכון ויצמן העניקו לשמר תעודת דוקטור לשם כבוד. בנוסף, היא זכתה בתואר אזרח כבוד של תל אביב.
9. בשנת 1991 התשפטה שמועה כי נעמי חולה במחלה קשה, ולכן נערך לכבודה ערב מחווה בערוץ הראשון. באירוע השתתפו: חוה אלברשטיין, נורית גלרון, יהודית רביץ, גידי גוב, מוטי קירשנבאום ושלמה בראבא. רק לאחר שידור המופע, התברר כי שמר לא חולה במחלה כה חמורה.

בנימין נתניהו עולה לבקרה של נעמי שמר, בעת שהיה ראש ממשלת ישראל (צילום: Amos Ben Gershom/Flash 90)
10. נעמי שמר נפטרה בתאריך ז' בתמוז. את השיר "עצוב למות באמצע התמוז" כתבה נעמי שמר 25 שנים לפני מותה, בשנת 1979. מילות השיר הן: "עצוב למות באמצע התמוז, אבל באמצע התמוז אמות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו