למרות שפרש: עשרה דברים שלא ידעתם על יהורם גאון
חרושת השמועות סביב ריצתו האפשרית של יהורם גאון לנשיאות, מסקרנת גם אותנו. מסתבר שהאיש מלא הפתעות נוספות - קונסול? שופט? דוקטור? קבלו עשר עובדות מפתיעות שאולי לא ידעתם עליו

המירוץ לנשיאות בשיאו ואחד השמות הבולטים בהקשר זה הוא יהורם גאון שאך לאחרונה הודיע על פרישה מההתמודדות. הזמר והשחקן שנכסי צאן ברזל רבים רשומים על שמו, הוא אחד מהדמויות הבולטות בתעשיית המוזיקה הישראלית בעשורים האחרונים.
ניצלנו את ההזדמנות לספר לכם עשרה דברים שאולי לא ידעתם עליו:
1. בתיכון הוא למד ביחד עם נשיא המדינה הנוכחי, רובי ריבלין, במגמת ערבית, על מנת לשרת בחיל המודיעין. על מנת לחדד את כישוריו בשפה, הוא התגורר בכפרים ערביים עם חבריו בחופשות מבית הספר והיה מרצה על נושאים פוליטיים בערבית.

משיא משואה ביום העצמאות 2017 (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)
2. חלומו המקצועי בכלל היה להתמקד במשחק, הוא לא תכנן להיות זמר. הוא שירת בלהקת הנח"ל אך מפקד הלהקה לא התרשם מיכולותיו הווקליות ולא נתן לו סולויים משמעותיים. הבימאית נעמי פולני היא זו שלחצה עליו וגרמה לו להעריך את כישרונו ולפתוח בקריירה מוזיקלית.
3. הוא כמעט פיספס את תפקיד חייו, קזבלן, לאריק איינשטיין. בתחילת שנות ה50, בזמן הליהוק למחזמר, יהורם גאון גר בארצות הברית. מפיקי המופע רצו לתת את התפקיד הראשי לאריק איינשטיין אבל בגלל חוסר הסכמה על גובה השכר, הביאו ברגע האחרון את יהורם גאון למלא את התפקיד.
4. שפת האם שלו היא לאדינו. אביו של גאון עלה לארץ מבוסניה ממשפחה ששורשיה ממגורשי ספרד ואימו מטורקיה, כך שהם העדיפו לדבר עם ילדיהם בשפה ששניהם הבינו מצויין. בתור ילד, יהורם גאון התבייש בשפה המדוברת בביתו, אבל ב1969 הוציא תקליט שלם בלאדינו וכך נתן לה כבוד.
5. הוא שימש כשופט בשתי תוכניות ריאליטי שונות. בפעם הראשונה ב2007 בעונה היחידה של התוכנית "הדבר הגדול הבא", מעיין תחרות כשרונות בימתיים. בפעם השנייה כמנטור בתוכנית "בית ספר למוזיקה", במשך שלוש עונות רצופות.
6. על אף הדימוי הירושלמי שלו ולמרות שזכה בפרס יקיר העיר ירושלים בשנה שעברה, יהורם גאון בכלל גר ברמת השרון.
7. הסדרה בה הוא משחק עד היום באחד מהתפקידים הראשיים, "סברי מרנן" של קשת, היא סדרת הקומדיה הישראלית הארוכה ביותר בכל הזמנים (יש לה הכי הרבה פרקים). על חבריו למשחק בסדרה אמר גאון בראיון לישראל היום: "זאת לגמרי משפחה, חברים טובים שתמיד שמח לפגוש אותם בצילומים".

על סט צילומי "סברי מרנן" (צילום: משה שי, פלאש 90)
8. הוא קונסול הכבוד של הונדורס בישראל. גאון מייצג את המדינה באירועים רשמיים עד היום.
9. אל תגידו מר יהורם גאון, אלא דוקטור יהורם גאון!. גאון זכה לראשונה בתואר דוקטור לשם כבוד בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב ב2012, ושלוש שנים לאחר מכן זכה באותו התואר מאוניברסיטת בר אילן.
10. יש בול מיוחד שנושא את דמותו של גאון. ב2016 צייר השחקן חיים טופול בול עם אנשים שמזוהים עם העיר ירושלים. לצידו של גאון מצויירים גם הסופר ש"י עגנון וטדי קולק, ראש העיר המיתולוגי.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו