מתכון לקובה: לא להאמין מה אפשר להכין ממעט סולת, בשר בקר טחון וירקות. קובה, המאכל העירקאי המסורתי, נחשב לפופולרי במיוחד בישראל. שירן שלו ממליצה בחום.
מתכון לקובה: מכינים את הבצק
תחילה מכינים את הבצק לקובה. מערבבים חצי ק"ג סולת, מעט מלח, מעט שמן ומים שיכסו את הסולת ויגיעו למרקם בצקי, ומניחים את הבצק בצד.
● עושים לייק לעמוד הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
תערובת בשר לקובה:
חצי ק"ג בשר טחון
חצי כפית מלח
כפית בהרט לבחירה
בשר קצוץ לפי הטעם
הכנת הקובה
מכינים עיגולים חלולים מבצק הסולת וממלאים בבלילת הבשר.
מרק לקובה: מתכון
לקובה הזאת נכין מרק דלעת. חותכים דלעת לקוביות גדולות, מאדים בסיר רחב ושטוח עם מעט שמן ושיני שום קלופות וקצוצות.
מוסיפים מים ותבלינים: פפריקה מתוקה, מעט כורכום, פלפל, מלח, ורסק עגבניות.
מוסיפים עוד מים עד שהדלעת מכוסה היטב.
בשלב הזה, מוסיפים את קציצות הקובה לסיר. מוסיפים רסק עגבניות ומעט סוכר.
מבשלים כ-20 דקות, עד שהקובה מוכנים לשביעות רצונכם.
בתיאבון.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
עירקי
קובה סולת טעימה אך זה הסוג הפשוט, יש עוד הרבה סוגים מעולים. מי שלא מכיר מפסיד קובה סלק קובה פטטה קובה ברוז (אורז( קובה בורגול קובה במיה קובה דלעת קובה משמש ועוד....
11:42 21.10.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר