מתקדמים במגעים: צוותי המו"מ של ימינה, יש עתיד ותקווה חדשה נפגשים מאז שעות הבוקר (חמישי) – כך נמסר מהמפלגות. לפי ההודעה, הצוותים דנים בדרישות הצדדים ובצעדים הנדרשים להרכבת ממשלה.
כזכור, הבוקר דווח בסרוגים כי נפתלי בנט וגדעון סער שוקלים למזג את ימינה ותקווה חדשה למפלגה אחת – זאת במטרה שבנט לא יעמוד בראש מפלגה עם שבעה מנדטים כראש ממשלה. השניים מדברים על האפשרות הזאת באופן כללי אך עדיין לא נקבע מנגנון ספציפי למיזוג שתי המפלגות. גורמים המעורבים בפרטים אומרים לסרוגים: "מוקדם לדעת, אבל ככל הנראה מודבר על בלוק טכני והכיוון הוא ריצ'רץ' בין שתי המפלגות".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לצד הרצון לאחד את המפלגות, אמש דווח כי בנט נתקל בקשיים במו"מ עם לפיד. השיחות בין השניים להקמת ממשלה מתבססות על חוק ממשלת החילופים הקיים (עקרון הפריטטיות) מאחר וזה מה שמעוגן כרגע בחוק יסוד הממשלה אשר עד שלא יתוקן יהיה תקף גם בממשלת בנט-לפיד. החוק הקיים נועד לממשלה המורכבת משתי גושים כשאר לכל גוש יש זיקה לראש הממשלה או לחליפי. בנוסף, החוק קובע כי מס' השרים צריך להיות שווה בין הגושים ואם לא אז יקבע מנגנון של כוח הצבעה שווה.
על רקע הדברים האלה, בנט ולפיד מתקשים לקבוע את חלוקת התיקים בין 45 המנדטים אשר בזיקה עם לפיד לבין 13 המנדטים של בנט וסער. בתוך כך, השניים מנסים למצוא פתרון כדי להימנע משידור חוזר של ממשלת גנץ נתניהו ולמנוע את האפשרות כי כל צד יוכל לתקוע את הפעולות של הצד השני. לאור זאת, בנט רוצה את הזכות להטיל וטו כראש ממשלה זאת בכדי לשמור אצלו את האפשרות להכריע ולקבל החלטות. נכון לעכשיו, שני הצדדים עדיין לא הגיעו להסכמות בנושא.

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
מאיר -עברי אנכי
לא תקום עוד ממשלת ערב רב בארץ ישראל!!! מי שתלה את יהבו בתומכי טרור גם אכל את הדגים המסריחים, גם חטף מכות, וגם גורש מן העיר
18:47 29.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דני פרחי
מי שגונב יהודים ומי שמשקר אחים אין ספק יש עליו ועל שותפיו הקפדה של כל אחד שמרגיש ככה אז אל תדאגו אחי תנו לבורא עולם לנהל את זה הם ינשקו...
מי שגונב יהודים ומי שמשקר אחים אין ספק יש עליו ועל שותפיו הקפדה של כל אחד שמרגיש ככה אז אל תדאגו אחי תנו לבורא עולם לנהל את זה הם ינשקו לביבי את הרגליים תחזור הכל לטובה קצת מנוחה ואחדות המחנה
המשך 18:26 29.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פיני
עןד מעט בנט ינחת לקרקע
18:13 29.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גל
מייעץ לגוש הימין לא להבהל הם יוכלו קש מהר מידיי רק תשארו מאוחדים ברזל
18:10 29.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר