גנץ הציג את רפורמה 'נפש אחת' לטיפול בנכי צה"ל
בעקבות הטרגדיה של איציק סעידיאן, נפגע פוסט טראומה שהצית את עצמו, הציג היום שר הביטחון גנץ את רפורמת 'נפש אחת' לטיפול בנכי צה"ל: "אף אחד לא יחטט בפצעי העבר של לוחמים כדי לתת להם הכרה"

שר הביטחון בני גנץ הציג היום (ה') בקריה בתל אביב את הצעת ההחלטה 'נפש אחת' שגיבש צוות הפעולה במשרד הביטחון ביחד עם ארגון נכי צה"ל.
בתדרוך שקיים יחד עם יו"ר ארגון נכי צה"ל, עידן קלימן, השר לנושאים חברתיים ואזרחיים במשרד הביטחון מיכאל ביטון, מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (במיל') אמיר אשל והפרויקטור זיו שילון, אמר גנץ: "בחודשים האחרונים עשינו פעולות משמעותיות בטיפול בנכי צה"ל ובפוסט טראומה. לצערי עבור איציק זה היה מעט מדי ומאוחר מדי, אבל זה לא מאוחר מדי עבור רבבות נכים ובני משפחותיהם.
"אביא את הצעת ההחלטה ביחד עם ראש הממשלה בשבוע הבא. זה נושא שהוא מעל לפוליטיקה".
במצגת שהוצגה בתדרוך, פורטו הסעיפים לשיפור באגף השיקום במשרד הביטחון, חלקם באופן מיידי וחלקם דורשים החלטת ממשלה או חקיקה, לשינוי הנהלים הנוכחיים.
לגבי נפגעי פוסט טראומה ונכי צה"ל העוברים מסכת חקירות משפילה עד לקבלת התנאים להם הם זכאיים אמר גנץ: "קוד הפעולה שהנחיתי עליו פשוט וחד – אנחנו שותפים של נכי צה"ל. לא מחכים, נושא שאפשר לקדם – מקודם במיידי. נותנים אמון בלוחמים ומטפלים קודם כל בהם. אף עובד במשרד הביטחון לא יחטט בפצעי עבר הפתוחים ולא ינבור בעברו האינטימי של לוחם, כל תקנה או הנחיה שעוסקת בכך תבוטל. מעל הכל הערך המוביל יחדל להיות ספקנות ויתחיל להיות כבוד לפני כל דבר כפי שראוי שיקבלו בנינו ובנותינו אותם אנו שולחים לחזית.
עידן קלימן, יו״ר ארגון נכי צה״ל: "היום הזה הוא התחלה מבורכת לתיקון עוול, מהקשים שידעה מדינת ישראל. היום אנחנו משיבים יחד את הכבוד לפצועי צה״ל במדינת ישראל. לאחר עשור של התעלמות, במהלכו פצועי צה״ל מצאו עצמם לבד בקרב שאחרי הקרב – אנחנו מרגישים שינוי ביחס החשדני כלפי הנכים. שר הביטחון יחד עם ראש הממשלה, שמעו את זעקתנו, פתחו לנו את הדלת וגילו נכונות להביא שינוי אמיתי. מרגע שיצאנו לדרך, הצבנו בראש הדרישות שלנו את שינוי הגישה והיחס לנכי צה"ל. ביום הזה אנחנו מחזירים את הכבוד לא רק לפצועות ופצועי צה"ל, אנחנו מחזירים את הכבוד למדינת ישראל כולה. היום לוקחת מדינת ישראל אחריות מלאה על שיקומם, בריאותם, רווחתם וכבודם של מי ששילמו ומשלמים בגופם ובנפשם בעבור תקומתה וביטחונה. ביום הזה אני גאה להיות בנה של מדינת ישראל, גאה להיות פצוע צה"ל וחש – וכך גם חבריי – כי תרומתנו לא הייתה לשווא."
זיו שילון אמר: "אנחנו נתמקד בשלושה אלמנטים – שער הכניסה, הטיפול הכולל והטיפול הפרטני הייחודי של פוסט טראומטיים – אנחנו נחפור ונחקור עד תום בכדי למצות את כל התהליכים שצריכים להתבצע ולהוציא את זה לפועל בצורה מדוייקת. לא רק עבורנו, אלא עבור כל נכי צה"ל של לפני ואחרי. כשאני שכבתי מדמם, ללא שתי ידיים על גדר המערכת ברצועת עזה – חלמתי רק דבר אחד, לחזור לראות את משפחתי ואהוביי. כששכבתי בבית החולים, והגיע שר הביטחון לבקר אותי – הרגשתי התרגשות עצומה על הזכות שנתנה לי להגן בגופי על מדינת ישראל. אני רוצה לבקש מכם, אזרחי ישראל תבינו שהציבור הזה הוא לא ציבור שעושים לו טובה, הוא ציבור שלחם בגופו בשביל שכל אחד ואחד במדינה הזו יוכל לחנך את ילדיו בצורה ראויה."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו