מזרח ומערב בצלחת אחת: לקחנו את הגפעילטע פיש המסורתי, והוספנו לו פלפלים פיקנטיים שיעשו לכם חם בפה. מתכון חג: געפילטע פיש חריף

מתכון לגעפילטע פיש חריף

קילו דג טחון האהוב עליכם

1 גזר גדול

1 בצל גדול

שתי שיני שום

2 ביצים

קמח מצה

תבלינים: סוכר, פפריקה חריפה ומלח

לרוטב הדג:

1 בצל בינוני

1-2 פלפל חריף

רסק עגבניות

מלח

שום

פטרוזיליה או כוסברה

ניתן להוסיף ירקות נוספים

מתכון לגעפילטע פיש חריף – כך תכינו:

תחילה, נכין את בלילת הדג: טוחנים את הגזר, הבצל והשום במעבד מזון ומוסיפים לדג הטחון. מערבבים את כל התוצרת היטב, מוסיפים את התבלינים והביצים. נותנים לבלילה מעט מנוחה ומדי פעם בודקים את דלילותה. אם היא דלילה מדי, כדאי להוסיף קמח מצה.

מניחים את הקערה בצד ומכינים את הרוטב. מטגנים את הבצל, השום והפלפל, השום פרוס דק, הפלפל, ומאדים עד שהבצל הופך שקוף.

בוחשים את רסק העגבניות עם מים מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. כשהרוטב מבעבע, יוצרים כדורים מהבלילה ומניחים בסיר. בשלב הזה, ניתן להוסיף את הירקות.

כעת מגיע שלב הבישול, שנמשך כשעה, עד שהקציצות רכות דיין. בתיאבון וחג שמח!